Ο Κόμεϊ καρφώνει τον Τραμπ: Μου ζήτησε να διακόψω την έρευνα για τον Φλιν-Με κατηγορία για παρεμπόδιση δικαιοσύνης κινδυνεύει ο πλανητάρχης

Πολύ σοβαρές κατηγορίες κατά του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, εξαπολύει με την έγγραφή κατάθεσή του στη Γερουσία ο πρώην διευθυντής του ΦΒΙ Τζέιμης Κόμεϊ,τον οποία απέλυσε ως ανίκανο να προσφέρει, πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Τραμπ, δια τηλεοράσεως.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε στην έγγραφη κατάθεσή του προς το Κογκρέσο, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαιτήσει από τον ίδιο να διακόψει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της φερόμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο τετ-α-τετ που είχαν τη 14η Φεβρουαρίου στο Οβάλ Γραφείο της αμερικανικής προεδρίας, ο Κόμεϊ αναφέρει ότι ο Τραμπ του μίλησε σχετικά με την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, και τόνισε: «ελπίζω ότι θα μπορέσετε να βρείτε έναν τρόπο να το εγκαταλείψετε αυτό, να αφήσετε τον Φλιν. Είναι καλός άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του FBI, αυτό το αίτημα αφορούσε όλες τις έρευνες που σχετίζοντας με τις «ψευδείς δηλώσεις του κ. Φλιν που αφορούσαν τις συνομιλίες του με τον ρώσο πρεσβευτή τον Δεκέμβριο» και όχι την ευρύτερη έρευνα για την ενδεχόμενη συνωμοσία μεταξύ της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου και της Ρωσίας.

«Αυτό πάντως ήταν πολύ ανησυχητικό, με δεδομένο τον ρόλο του FBI ως μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας έρευνας», συμπλήρωσε ο Κόμεϊ.

Εαν οι κατηγορίες αυτές επιβεβαιωθούν και στην κατάθεση του Κόμεϊ στην Γερουσία, ο Τραμπ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, όπως η παρεμπόδιση δικαιοσύνης και φυσικά με παραπομπή ακόμη και καθαίρεση από το αξίωμα του προέδρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here