Ο Kικίλιας μιλά για fake news

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την καταγραφή και είσπραξη νοσηλίων από ασθενείς της ΕΕ ή τρίτων χωρών και τα οποία υποστηρίζουν ότι θίγεται η δωρεάν περίθαλψη ευάλωτων ομάδων σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει τα εξής:

«Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας θα καταγράφουν και θα τιμολογούν τις υπηρεσίες που παρέχουν σε αλλοδαπούς τουρίστες με ασφάλιση, όπως δεν γινόταν έως τώρα! Αλλιώς, πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Προκαλούν την κοινή λογική οι έμποροι των fake news. Για όσους μιλάνε για ανθρωπισμό μία λέξη: Μόρια».

To πρόβλημα ωστόσο με την εγκύκλιο Κικίλια, βρίσκεται στην παρακάτω διάταξη που αφήνει ανοικτό το δρόμο να υποχρεώνονται να πληρώνουν οι πολιτες τρίτων χωρών, εκτός ΕΕ ου δεν είναι ασφαλισμένοι, κάτι που αφορά το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών:

Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός ΕΕ, τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος.

Ας σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης είχε ανακαλέσει εγκύκλιο που έδινε ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και ασυνόδευτα ανήλικα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here