Ο Καρίμ Χαβέζ στο στόχαστρο της ΑΕΚ

 

Ο 19χρονος Καρίμ Χαβέζ βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα των ανθρώπων τη ΑΕΚ. Ο αιγύπτιος αρεστερός μπακ απασχολεί και τη Λιλ ενώ ΑΕΚ θα πρέπει να πείσει τη Wadi Degla προκειμένου να τον αποκτήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο Βέλγιο την Τρίτη, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 19χρονου διεθνούς Αιγύπτιου αριστερού μπακ, Καρίμ Χαβέζ. Στη συνέχεια υπήρξε επιβεβαίωση από πλευράς ΑΕΚ για το ενδιαφέρον των ανθρώπων που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τον νεαρό ακραίο μπακ καθώς υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητές του.

Ο Χαβέζ είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που εκτιμούν πολύ και στο Βέλγιο και όπως λέγεται η Λιρς δε θα διαπραγματευόταν την παραχώρηση του παίκτη αν δεν είχε υποβιβαστεί και -συνεπώς- υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Οι αναφορές υποστηρίζουν πως οι Βέλγοι σκέφτονται πολύ σοβαρά την πρόταση της «Ένωσης» και είναι ανοιχτός ο δρόμος για την απόκτηση του Αιγύπτιου από τους «κιτρινόμαυρους».

Τα δικαιώματα του Καρίμ Χαβέζ ανήκουν στην αιγυπτιακή Wadi Degla. Πρόκειται για μία κατασκευαστική εταιρεία και real estate η οποία δημιούργησε και μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Μάγκετ Σάμι είναι παράλληλα ιδιοκτήτης τόσο της αιγυπτιακής Wadi Degla, όσο και της βελγικής Λιρς. Συνεπώς γίνεται αντιληπτό πως η μετακίνηση του Χαβέζ στο Βέλγιο, για τον Σάμι ήταν προσωπική υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάγκετ Σάμι, έχει σαν παιδί του τον 19χρονο Καρίμ Χάβεζ και διαπραγματεύεται με διαφορετικό τρόπο το μέλλον του διεθνούς Αιγύπτιου αριστερού μπακ. Για παράδειγμα δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα χρήματα που θα δαπανήσει η ομάδα που θα αποκτήσει τον Χαβέζ, όσο η τελευταία να πληροί της προϋποθέσεις προκειμένου να ευνοηθεί η καριέρα του «παιδιού» του.

Ο Χαβέζ είναι ένας ανερχόμενος ακραίος μπακ που βοηθάει τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στο ανασταλτικό. Το γεγονός ότι στα 19 του κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα της Αιγύπτου από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δείχνει ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον πιστεύουν πολύ.

Με τη φανέλα της Λιρς την περασμένη σεζόν ο Αιγύπτιος μέτρησε 24 συμμετοχές, με τις 22 εξ αυτών να παίζει ως βασικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του προπονητή του για την αρχική 11άδα, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάποια ματς ο Χαβέζ έπαιζε όλη την πλευρά στη Λιρς, ενώ πολλές ήταν οι φορές που ο προπονητής του ζήτησε να εκτελεί ο Χαβέζ τα στημένα.

Όσοι τον παρακολούθησαν στο πρωτάθλημα Βελγίου κάνουν λόγο για ένα πολύ γρήγορο μπακ, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, καλό στο ένας εναντίον ενός, καλές επιστροφές που υστερεί μόνο στο δυνατό παιχνίδι.

Επιπλέον, ο Χαβέζ μέτρησε και μία συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του κάνοντας ντεμπούτο στο φιλικό Αίγυπτος-Μαλάουι (2-1), στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Σε αυτή τη φάση, με δεδομένη την επιβεβαίωση των ανθρώπων της ΑΕΚ για τις επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, υπήρξε επιβεβαίωση και από την πλευρά στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Στην ιστοσελίδα της Wadi Degla αναρτήθηκε κείμενο στο οποίο γνωστοποιούνταν η επιθυμία της «Ένωσης» να αποκτήσει τον Χαβέζ ωστόσο αναφορά έγινε και στην παρόμοια επιθυμία της Λιλ. Οι Γάλλοι θέλουν -και αυτοί- να εντάξουν τον Αιγύπτιο στο δυναμικό τους κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ βρίσκει αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα συνεχίσει τις επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν στο προσεχές άμεσο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here