Ο Καμίνης θυμήθηκε ότι είναι δήμαρχος και διαφωνεί με οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης

Ψήφισμα με το οποίο διακηρύσσει την πλήρη αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων επιφυλάσσεται ν΄ ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά της απόφασης.

Το θέμα έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αφού έκανε ένα time out στις δημαρχεύουσες δραστηριότητές του προκειμένου να ηγηθεί του σοσιαλδημοκρατικού χώρου ώστε να τον σώσει, όταν δεν τα κατάφερε, επανήλθε στα δημοτικά του καθήκοντα (δηλαδή να διοργανώνει κάθε Κυριακή ποδηλατοδρομίες και αγώνες με σπόνσορες και παρεμφερή). Παρεμπιπτόντως αποφάσισε να προασπίσει τους δημοτικους πόρους που του καταθέτουμε εμείς οι πολιτες υποχρεωτικά μέσω ΔΕΗ και με άλλους τρόπους. (Τους οποίους πληρώνουμε με φόρο, γιατι τα δημοτικά τέλη φόρο αποτελουν βεβαίως. Και πληρώνουμε για να ειπσράττουμε τι άραγε αρκριβώς;)

Εν πάση περιπτώσει, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως δήμαρχος, έκρινε ότι πρέπει να «πολεμήσει» για να μην «καταπιεί το κράτος τα αποθεματικά των δήμων» και υπενθύμισε ότι και τον Απρίλιο του 2015, «η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση επιχείρησε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να δεσμεύσει τα ταμειακά αποθέματα των δήμων, αλλά η αντίδραση του δήμου ήταν άμεση».

Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, ανέφερε ότι αντίθετα με όσα είπε ο δήμαρχος, «υπάρχουν και πολύ μεγάλες διευκολύνσεις για την ταχύτητα των εκταμιεύσεων» ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Κώστας Αλεξίου, υπογράμμισε ότι παρομοια τακτική ακολουθείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Και στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Σουηδία, τα ταμειακά διαθέσιμα δημοσίων οργανισμών είναι συγκεντρωμένα στην κεντρική τράπεζα κάθε χώρας» είπε.

Προφανώς ο Καμίνης θεωρεί ότι η Κεντρική Τράπεζα ανήκει σε ξένο κράτος ή ότι το δημαρχείο είναι κάτι ανάμεσα σε Αγιο Όρος και Βατικανό

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here