Του Αλέξανδρου Ασωνίτη,
 
Συγγραφέα, συντονιστή της σχολής σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη», νεο ι-μέιλ:info@anoixtitexni.gr  νέο σάιτ: www. anoixtitexni.gr
 
 
        Ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος δεν υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, δεν πολέμησε τους Τούρκους στην καταδικασθείσα απο σωρεία ψηφισμάτων του ΟΗΕ Τούρκικη εισβολή και κατοχή, δεν ήταν αγνοούμενος. Δεν ξέρω πού υπηρέτησε και τι έκανε  το ‘74 (ήταν 27 ετών) ούτε τι έκανε στο Πολυτεχνείο. Ενδεχομένως διάβαζε, φυσική ή οικονομικά. Η δολοφονική εναντίον του απόπειρα συνέπεσε με την μεταφορά απ’ την Κύπρο στην Ελλάδα των οστών 17 αγνοουμένων στρατιωτών και αξιωματικών. Αυτή η σύμπτωση είναι το ένα σκέλος της  σχέσης Παπαδήμου – Αγνοουμένων, Κυπρίων και Ελλαδιτών.
       Το άλλο σκέλος είναι η αντιμετώπιση των δύο γεγονότων από τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ. Σύμπας ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας (λυπάμαι πολύ για τα επόμενους χαρακτηρισμούς αλλά φίλος ο Πλάτων, φιλτέρα η αλήθεια), ό,τι πιο μηδαμινό, αηδιαστικό και καταστροφικό έχει να παρουσιάσει η χώρα από το 1989 και μετά, έσπευσε να συμπαρασταθεί στον ευτυχώς τραυματισθέντα μόνο κ. Παπαδήμο, και καλά έκανε.
      Και διότι ο τραυματισθείς είναι δικός τους άνθρωπος,  εξέχων εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κατεστημένου και του «χωρικού τύπου» ελλαδικού, και διότι οφείλουν να καταδικάζουν την πολιτική βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή ή κακή, ανεκτή ή απαράδεκτη βία. ΄Οποιοι βιαιοπραγούν, από την χρυσή αυγή μέχρι τους λεγόμενους αντεξουσιαστές,  είναι ακριβώς ίδιοι μεταξύ τους. Καμμία απολύτως διαφορά. 
    Σύμπας ο πολιτικός κόσμος χαρακτήρισε την απόπειρα ως επίθεση κατά της (κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας.  Συμβολίζει την Δημοκρατία ο τραπεζίτης Παπαδήμος; Πώς ακριβώς; Ο κ. Παπαδήμος είναι σύμβολο της έμμεσης Κατάλυσης της Δημοκρατίας, σύμβολο της οικονομικής δικτατορίας/ναζισμού της Γερμανίας και της ΕΕ. Αυτό είναι (και μόνο η κ, Κωνστνατοπούλου το υπέμνησε). Όχι εκλεγμένος ή υπηρεσιακός, αλλά Διορισμένος, Δοτός πρωθυπουργός, με πρόταση Μπαρόζο και διαταγή του θεολογούντος φύρερ Σόιμπλε (ένθερμου και δραστήριου χριστιανού, αλλοίμονο, πιστού της ευαγγελικής εκκλησίας).
        Εν γνώσει του, ο κ. Παπαδήμος παραβίασε το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς ΕΕ, Γερμανίας, ΔΝΤ εις βάρος του ελληνικού λαού. Κατά το Σύνταγμά μας, Πρωθυπουργός ορίζεται ο αρχηγός του εκάστοτε πλειοψηφούντος κόμματος. Μόνο αυτός δικαιούται να είναι πρωθυπουργός. ΄Ολα τα υπόλοιπα, με οποιαδήποτε πρόσχημα, είναι παράνομα. Ο κ. Παπαδήμος υπήρξε παράνομος πρωθυπουργός με αντισυνταγματική συμπαιγνία ΕΕ και  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Δέχθηκε να  έχει υπουργό τον ανανήψαντα χρυσαυγίτη Βορίδη.
    Και ποια είναι η φερόμενη προσφορά του στην Ελλάδα; Συγκεκριμένα. Με τεκμήρια. Έκανε αυτά κι αυτά υπέρ του λαού και του έθνους. Ποια; Τι; Ακριβώς. Τι προσέφερε; Το PSI; Πότε εναντιώθηκε στα συμφέροντα ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Γερμανίας; Πότε ψέλλισε κάτι για τα δεινά που επισωρεύει στην χώρα το μνημόνιο, το οποίο υπηρέτησε πιστά,  και θα φτάσουν οι συνέπειές του μέχρι το 2080 ή το 2060 και το ΑΕΠ στα 226% (αλλά  στο 49%, εναλλακτικά!).
       Το 2010 το χρέος ήταν 119%.  Μετά την επταετή σωτηρία μας είναι 180%, θα φτάσει όπου διαβάσατε. Εδώ κάθε σοβαρή συζήτηση σταματάει. Τα μνημόνια συνιστούν άμεση οικονομική υποδούλωση που δεν αναιρείται από δακρύβρεκτα αρθρίδια λόγω της δολοφονικής απόπειρας. Κανείς δεν απαντάει στο ερώτημα: πότε θα ξεχρεώσουμε; Ποια οικονομία μπορεί να δώσει 350 δις ευρώ που της φόρτωσαν οι τοκογλύφοι με απόφαση των ελλήνων πολιτικών;
    Πότε θα διεξαχθεί έρευνα για το 2010 και εντεύθεν, πότε θα αποδοθούν ευθύνες; Οι κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος (οι απόγονοι παπάδων έχει έφεση στην πολιτική, γιατί;) Βενιζέλος, Σαμαράς, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ. Ούτε οι Καραμανλής, Αλογοσκούφης, ούτε οι Τσίπρας, Τσακαλώτος, Δραγασάκης. Η ατιμωρησία εκτρέφει την βία και την κοινωνική αποδοχή της.
   Μετά την παράνομη πρωθυπουργία του ο κ. Παπαδήμος διορίσθηκε μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, ΜΙΕΤ. Θα του γράψει άραγε ποίημα, ο ποιητής και Πρόεδρος του ΜΙΕΤ; Από μηνών ο κ. Παπαδήμος είναι και Πρόεδρος της Ακαδημίας. Δεν ωφελεί να σκεφτούμε ποιοι Έλληνες δεν έγιναν Ακαδημαϊκοί και ποιοι έγιναν. (΄Εγραφα πριν δυο χρόνια: «ο Παπαδήμος εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας. Αν δεν παραιτηθούν όσοι δεν τον ψήφισαν, η  Ακαδημία θα κατακτήσει  πάλι το κύρος που είχε επί χούντας».)
       Ποια επιστήμη θεράπευσε όμως ο κ Παπαδήμος και με τι θεαματικά  αποτελέσματα; Συγκεκριμένα. Ποιο είναι το συγγραφικό του έργο; Στην βικιπαιδεία διαβάζουμε ότι το τελευταίο του βιβλίο εκδόθηκε το 1991, μόλις 26 χρόνια πριν. Καθόλου άσχημα. Το είχε συγγράψει με τον γνωστό κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη  και έναν άλλον κύριο.
   Ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον κ. Παπαδήμο. Ο σεβαστός Πρόεδρος παρέστη στην υποδοχή της  μούμιας της «αγίας Ελένης». Ο Πρόεδρος δεν πήγε να τιμήσει τον επαναπατρισμό των  17 αγνοουμένων, στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν πολεμώντας  (στην λάθος  κατάρριψη του αεροπλάνου Νίκη 4, και στα γεγονότα του ’64).
     Κανείς πολιτικός  απ’ αυτούς που έσπευσαν στον τραυματισθέντα, που έκαναν αλλεπάλληλες δηλώσεις, δεν πήγε. Κανείς αρχηγός κόμματος, Ο επαναπατρισμός τους δεν έγινε πρωτοσέλιδο, δεν  ήταν πρώτη είδηση.
    Αλλ’ αυτοί, οι αγνοούμενοι, πολέμησαν για να ‘ναι η ακρωτηριασμένη  Κύπρος και η Ελλάδα ελεύθερες. Τόσο λαϊκίστικη και μελό είναι η πραγματικότητα. Αυτοί «γύρισαν τον ήλιο», όταν οι ατιμώρητοι χουντικοί αξιωματικοί τους, τούς πρόδωσαν, όπως και την πατρίδα μας. Αυτοί, εικοσάρηδες που δεν χάρηκαν τίποτα, πολέμησαν Τούρκους και χουντικούς, για να υψώνουν οι οπαδοί της Ομόνοιας τουρκοκυπριακές σημαίες και να καίνε τις ελληνικές, κι οι του Άποελ να σηκώνουν νεοταξίτικες.
    Τα ίδια και χειρότερα εδώ. Σκοτώθηκαν για ‘ναστε σήμερα ελεύθεροι εμείς και να κάνουμε τους επαναστάτες της δεκάρας βρίζοντας την Ελλάδα. Χάρη στον Κύπριο Τσικουρή και την Ιταλίδα Αντζελόνι που το ‘70 έβαλαν βόμβα στην Αμερικάνικη πρεσβεία και διαμελίσθηκαν, χάρη στον Παναγούλη, τον Κάππο, τον Μουστακλή, πετάμε βόμβες μολότωφ εμείς.  Ξέροντας πως δεν έχουμε καμμία συνέπεια.
      Οι 17 ήρωες πεσόντες επέστρεψαν στην Ελλάδα. Τα λείψανά τους υποδέχθηκαν οι αρχηγοί των όπλων, ο υπουργός Άμυνας, ο πρόεδρος της Βουλής, ένας βουλευτής του ΚΚΕ που αποχώρησε λόγω της παρουσίας του χρυσαυγίτη βουλευτή.
     Αυτή ήταν άλλη μια ασυγχώρετη προσβολή στην μνήμη των πολεμιστών μας που κράτησαν ελεύθερο το 63% της Κύπρου.   Οι επίγονοι των ατιμώρητων χουντικών προδοτών να παρίστανται στην κηδεία των θυμάτων τους. Μέχρι κι η ΚΕΕΡΦΑ αναγκάστηκε να μιλήσει για την χούντα και την Κύπρο -θα μιλήσει και για τους εγκλωβισμένους; Αλλά κι η άνοδος της χρυσής αυγής είναι αποτέλεσμα του μνημονίου και επιλογή του πολιτικού κόσμου. Αλλοιώς θα φρόντιζε να την διατηρεί στο 0,29% που κι αυτό μεγάλο ήταν, αν και το μικρότερο στην Ευρώπη.
   Ο πολιτικός κόσμος, τα ΜΜΕ (και η όχι άμοιρη ευθυνών κοινωνία) με την στάση τους απέναντι στους αγνοούμενους έδειξαν τι επιλέγουν, τι θέτουν ως προτεραιότητα, τι θεωρούν σημαντικά και τι  όχι. Έδειξαν το ήθος τους, το αξιακό τους σύστημα.
     Στην κηδεία του Τάσου Παπαδόπουλου δεν είχαν παραστεί οι επαναστάτες Αλαβάνος και Παπαρήγα. Χάρις στον Παπαδόπουλο που ανακήρυξε την ΑΟΖ, η Κύπρος απέκτησε γεωπολιτική και ενεργειακή υπεραξία. Οι πολιτικοί μας, που δεν πήγαν να γονατίσουν μπροστά στην σορό των πολεμιστών μας και επέτρεψαν να παρίστανται χουντικοί στην υποδοχή, φοβούνται τόσα χρόνια να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ, κι ας τους παρακάλαγε ο Παπαδόπουλος.
      Καταλαβαίνετε γιατί αγνόησαν, αν δεν περιφρόνησαν,  τους πεσόντες πολεμιστές;  Έχουν βέβαια έτοιμη μια οικτρή δικαιολογία: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ως πόλεμο την εισβολή του ’74, διότι δεν έγινε επίσημη κήρυξη πολέμου Ελλάδας -Τουρκίας. Ούτε τον πρέσβυ μας δεν ανακαλέσαμε το ’74.
    Αυτοί που κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους θα μας βγάλουν απ’ τα μνημόνια, που οι ίδιοι μας έριξαν, αυτοί θα σχεδιάσουν και θα επιτύχουν την ανάπτυξη της Ελλάδας; Αυτοί θα αντιμετωπίσουν την ναζιστική  επεκτατιοκότητα της Τουρκίας;
     Λαός χωρίς ηγεσία, λαός σε απόλυτη διάσταση με την πολιτική τάξη, αυτό είμαστε. και σ’ αυτό οφείλονται όλα
 
   ΄Η ταν ή επί τας. Τα ονόματα των επί τας 17 πεσόντων ηρώων: Νικόλαος Αθανασίου, Ελευθέριος ΄Ανθης,  Γεώργιος Ζερβομανώλης, Αθανάσιος Καραγεώργου, Σωτήριος Κουκουρούνης, Νικόλαος Κρητικός, Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Μπροδήμας,  Νικόλαος Νιάφας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Παναγόπουλος, Βασίλειος Παπαλάμπρου, Αργύριος Σίννης, Στέφανος Τζιβαλάκης,  Μανούσος Τριανταφυλλίδης, Βασίλειος Τριάντης, Γεώργιος Χαμουργιωτάκης.
Κάντε κλικ εδώ για Απάντηση ή Προώθηση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here