Ο Ιταλός κομμουνιστής που τραγούδησε το Bandiera Rossa μαζί με τον Δ.Κουτσούμπα

Oι τυπικότητες ξεβολεύτηκαν. Οι «νόρμες» των προεκλογικών συγκεντρώσεων έσπασαν. Ενα τραγούδι από εκείνα τα εμβληματικά ιταλιάνικα που ξεσηκώνουν  γιατί θυμίζουν ιστορία, εργατικό κίνημα, καιρούς καπνισμένους αλλά και ελπιδοφόρους, αποκωδικοποίησε  … a cappella  το μήνυμα που  είχαν στείλει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  μαζί με τους  πέντε που απηύθυναν χαιρετισμό (ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός,   ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης,   οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ,  Σεμίνα Διγενή και  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ – Ιταλία  Μάρκο Ρίτσο)   στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Συντάγματος. 

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί», με ψηλά την κόκκινη σημαία. «Bandiera Rossa».

Σ΄ έναν ανοιχτό παλλόμενο διάλογο μεταξύ εξέδρας και πλατείας, στο Σύνταγμα, ομιλητές/τριες και διαδηλωτές/τριες κατάφεραν να γίνουν μια μεγάλη και διεθνιστική  παρέα κομμουνιστών ανάμεσα σε κόκκινες σημαίες με  το σφυροδρέπανο,  στην καρδιά της Αθήνας. Μίλησαν, άκουσαν, φώναξαν συνθήματα, τραγούδησαν . Εδωσαν ραντεβού όχι μόνο στις πολλαπλές κάλπες (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, κοινοτικές) της Κυριακής για την κόκκινη ψήφο,  αλλά και στους αγώνες της επόμενης μέρας, στους δρόμους, στην δουλειά, στη γειτονιά της ελληνικής γης, αλλά και στις γειτονιές του κόσμου.

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να ορθώσουμε πραγματικό τείχος στο φασισμό, που τροφοδοτείται από το ίδιο το σύστημα, από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, από την ανοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων, να γκρεμίσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση»,    είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ελάτε όλοι και όλες να βαδίσουμε μαζί, γιατί όλοι μαζί θα μπούμε μπροστά στον αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα (…)».

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, πάρτε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί αυτό σήμερα είναι το προοδευτικό και σύγχρονο. Η “Ελλάδα των πολλών” είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού!». 

Και ο Μάρκο Ρίτσο του Rartito Comunista το συνόψισε έτσι: «Θέλουμε σε κάθε χώρα της Ευρώπης τα Κομμουνιστικά Κόμματα να γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά και συνεπή, για να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την εργατική εξουσία, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού».  Και  άρχισε να τραγουδά  «Αβάντι πόπολο…».  Προχωράμε με το δίκιο μας, τη δύναμή μας, την καρδιά μας. Και  τραγουδάμε, είπαν όλοι μαζί. Με ψηλά την κόκκινη σημαία. «Bandiera Rossa».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5245&v=oqI9Veo7C54

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here