Ο γολγοθάς μιας μάνας που αναζητά 6 χρόνια το παιδί της

Κραυγή αγωνίας από την μητέρα της εξαφανισθείσας Μαρίας Κακογιάννη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τον Απρίλιο του 2012. Με ένα γράμμα απόγνωσης, η μητέρα της 39χρονης τότε Μαρίας απευθύνει έκκληση στο κοινό εάν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Σημειώνεται ότι η Μαρία έχει ένα γιο, οκτώ χρονών σήμερα, τη φροντίδα του οποίο έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η μητέρα της.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η Μαρία είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στις 11 Απριλίου 2012. Το αυτοκίνητό της είχε εντοπιστεί στην περιοχή του Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας είχε βρεθεί ένα σημείωμα. Μετά από σχετικές εξετάσεις επιβεβαιώθηκε ο γραφικός χαρακτήρας της Μαρίας, ωστόσο ειδικός γραφολόγος είχε αναφέρει πως το σημείωμα ήταν προϊόν εξαναγκασμού και γράφτηκε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση, πιθανότατα και απειλή.

Η υπόθεση της Μαρίας είχε φτάσει μέχρι και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», με τους γονείς της εξαφανισθείσας να αφήνουν σαφείς υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια.

Για την υπόθεση είχε σημάνει παγκύπριος συναγερμός και είχαν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ απλοί πολίτες συνέδραμαν τις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της.

Έξι χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαρίας, ουδείς γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται, ενώ οι οικείοι της κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό της, χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

Γράμμα από μια μάνα που δεν έπαψε στιγμή να περιμένει…

Έφτασε πάλι το Πάσχα, οικογενειακές στιγμές για όλους γεμάτες χαρές. Όμως για εμάς ο πόνος, η λύπη και η αγωνία είναι ασήκωτα. Η Μαρία μας, ακόμα να φανεί από τις 11/4/2012 που έχει εξαφανιστεί.

Ένα οκτάχρονο αγοράκι περιμένει μέρα νύχτα να ανοίξει η πόρτα και να φανεί η μανούλα του, την αναζητεί συνεχώς. Το μόνο που περιμένει είναι μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι. Να την δει ξανά στα μάτια.

Μόνο αυτό ζητά. Έξι χρόνια χωρίς τη μητέρα του. Τι να πεις σε αυτό το παιδί; Τι να εξηγήσεις; Μεγάλωσε…

Οι ερωτήσεις του είναι καθημερινές: «Γιαγιά πότε θα έρθει η μάμα μου να φάμε όλοι μαζί; Να παίξουμε μαζί»;

Μια απάντηση ζητώ στο μυστήριο αυτό, να ξέρω το γιατί, να μπορέσω και εγώ να σταθώ στα πόδια μου, να μπορέσω να εξηγήσω στο εγγόνι μου.

Οποιαδήποτε πληροφορία, μικρή ή μεγάλη, θα μου δώσει ένα φως στο μαύρο σκοτάδι της ψυχής μου. Θέλω απλά να μάθω την αλήθεια για την Μαρία μου.

Καλή Ανάσταση σε όλους!
Ευαγγελία Κακογιάννη από Λεμεσό, Κύπρος

Ανοικτός ο φάκελος της υπόθεσης

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως ο ογκοδέστατος φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός και όλες οι πληροφορίες, σημαντικές ή ασήμαντες, που φτάνουν κατά καιρούς στην Αστυνομία διερευνώνται με μεγάλη προοσοχή.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε πως τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν καταχωρηθεί και στην Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Γνωστοποίησης.

Για την υπόθεση, δήλωσε ο κ. Σωτηριάδης, έχει ανακριθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, δίχως δυστυχώς να προκύψει οτιδήποτε.

Το αστυνομικό δελτίο της Αστυνομίας στις 11/4/2012

Η Μαρία Κακογιάννη, 39 χρόνων, από τη Λεμεσό, ελλείπει από την οικία της από τις 11 Απριλίου του 2012. Η 39χρονη περιγράφεται ως ύψους 1.72 εκ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανόξανθα σγουρά μαλλιά και κατά την ώρα της αναχώρησής του, φορούσε τζιν παντελόνι και ζακέτα χρώματος γκρι. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Πηγή: philenews

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here