Ο Γιούνκερ χαϊδεύει τώρα τον «δικτάτορα» Ορμπαν

Με μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ εξαπολύει επίθεση φιλίας στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν παρά τον «πόλεμο» που έχει δεχθεί από τον ακροδεξιό πολιτικό και παρά τις βαριές κουβέντες που ο ίδιος είχε ξεστομίσει κατά του Ούγγρου ηγέτη.

«Υπήρξε ανέκαθεν ήρωας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στον Βίκτορ Όρμπαν, εκφράζοντας παράλληλα τον «σεβασμό του» προς το πρόσωπο του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita, ο Γιούνκερ ανέφερε πως γνωρίζει το Όρμπαν από τη δεκαετία του ‘90 και προηγουμένως τον θαύμαζε «για το θάρρος που έδειξε όταν ο Σοβιετικός στρατός ήταν στην Ουγγαρία».

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Για μένα, ήταν πάντα ένας ήρωας» συμπληρώνοντας πως έχει «μια καλή προσωπική σχέση μαζί του» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως και ο Όρμπαν θα έλεγε το ίδιο για εκείνον.

Ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ που είχε χαρακτηρίσει τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας «δικτάτορα» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως ο χαρακτηρισμός αυτό ήταν «ιδιωτικός».

Οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν έρχονται μετά την αιχμηρή καμπάνια της κυβέρνησης Ορμπάν εναντίον του Γιούνκερ και των Βρυξελλών που οδήγησε στην αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Fidesz στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -μέλος του οποίου είναι ο Γιούνκερ- και της διαδικασίας που «τρέχει» από την ΕΕ κατά του Όρμπαν και της κυβέρνησης του για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, την ελευθερία των ΜΜΕ, κ.α.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here