Ο Γιώργος Ζανιάς νέος πρόεδρος της Eurobank

Tον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζανιά, στη θέση του μη-εκτελεστικού προέδρου ανακοίνωσε η Eurobank.. Ο κ. Ζανιάς αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση Νικολάου Καραμούζη, μετά την απόφαση του κ. Καραμούζη να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της Eurobank στο τέλος Μαρτίου.

«Σε συνέχεια της απόφασης του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου («Δ.Σ.») της Eurobank κ. Νικολάου Καραμούζη να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της στο τέλος Μαρτίου 2019, το Δ.Σ. με τις από 29ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου 2019 αποφάσεις του όρισε τον Γεώργιο Ζανιά ως νέο μη εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας σε αντικατάσταση και με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος μέλους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος και πρόεδρος των Δ.Σ. θυγατρικών της Τράπεζας Πειραιώς, ΠΕΙΡ+16,26% μέλος Δ.Σ. στην Chipita Α.Ε. καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η εκλογή του νέου προέδρου του Δ.Σ. θα ανακοινωθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 5ης Απριλίου 2019, ενώ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του νέου μέλους από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here