Ο Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ, το έλλειμμα της κυβέρνησης Καραμανλή, οι απαράδεκτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και η στάση των ΜΜΕ

Το προηγούμενο διάστημα, προκλήθηκε πρωτοφανής θεσμική ένταση και κατηγορήθηκε(δικαίως ως ένα βαθμό), η κυβέρνηση για τον ανοίκειο τρόπο με τον οποίο στελέχη της άσκησαν κριτική σε μη αρεστές δικαστικές αποφάσεις. 

Η ΝΔ και σύσσωμη η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε και με ανακοινώσεις της κατακεραύνωσε τη κυβέρνηση για την στάση της αυτή. Το ίδιο έκανε, με έναν οξύ και ασυνήθη τρόπο και η Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα κανάλια της παλιάς και νέας διαπλοκής, στη προσπάθεια τους να πλήξουν τη κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον Σκάι, τα ΝΕΑ, την Ελευθερία του Τύπου κ.α , έκαναν για μεγάλο διάστημα, σημαία τους τις κυβερνητικές επιθέσεις στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας πρωτοφανείς παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης!

Ελα όμως που τώρα μας προέκυψε η υπόθεση Γεωργίου, την απαλλαγή του οποίου έχουν αναλάβει εργολοβία η Κομισιόν, το ΔΝΤ και όλοι οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, κόμματα και ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΕΕ συνιστούν τον ορισμό της ευθείας παρέμβασης στη δικαστική ανεξαρτησία. Η απαίτησή τους να απαλλαγεί, με το έτσι θέλω ο Γεωργίου, καταρρίπτει τα δικά τους φύλλα συκής για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Για την οποία τάχα κόπτονται στη Πολωνία!

Ασχετα από το αν ο Γεωργίου έπρεπε ή όχι να παραπεμφθεί ή να δικασθεί και να καταδικασθεί για τους χειρισμούς του στην ΕΛΣΤΑΤ, οι παρεμβάσεις σε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση, είναι παρεμβάσεις στην δικαιοδοτική κρίση των δικαστών. Ιδίως ‘όταν γίνεται από όργανα της διοικητικής γραφειοκρατίας της ΕΕ.

Δικαίως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαμαρτύρεται για τις παρεμβάσεις αυτές με ανακοίνωσή της. Αλλά οι κήρυκες κατά των παρεμβάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, κόμματα και ΜΜΕ, που είναι τώρα; Η καταδίκη παρεμβάσεων αφορά μόνο τους έλληνες υπουργός που ασκού άκομψη κριτική αλλά όχι τους ευρωπαίους αξιωματούχους που παρεμβαίνουν ωμά στην απονομή δικαίου στη χώρα;

Η αλήθεια είναι ότι η παραπομπή Γεωργίου, στηρίζεται σ ένα κατασκεύασμα θεωριών συνωμοσίας, που επιχειρούν να ανακαλύψουν τον αποδιοπομπαίο τράγο της κρίσης και των υπερβολικών ελλειμμάτων του 2009 στον στατιστικολόγο και όχι στον πρωθυπουργό της χώρας εκείνη τη περίοδο, δηλαδή τον Κώστα Καραμανλή.

Η ουσία της υπόθεσης δηλαδή, δεν μπορεί να στηρίξει ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής μορφής που του αποδίδονται. Το έλλειμμα δεν το δημιούργησε ο Γεωργίου αλλά ο Καραμανλής. Οσο γρηγορότερα το χωνέψουμε όλοι αυτό, τόσο το καλύτερο. Μικρές παραλλαγές ύψους 1,6% του ελλείμματος, δεν επηρέασαν ούτςε καθόρισαν την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. Αυτό το δρομολόγησε η διαχείριση Καραμανλή, που άφησε στη χώρα έλλειμμα 36 δις ευρώ μόνο για το 2009!

Αλλο αυτό όμως κι άλλο να επιχειρείς να προκαταλάβεις δικαστικές αποφάσεις, όπως κάνουν οι Βρυξέλλες, οι οποίες με άκομψο και απαράδεκτο τρόπο απειλούν να φέρουν την Ελλάδα «κατηγορούμενη» στο Eurogroup εάν δεν αθωώσει ντε και καλά, τον Γεωργίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here