Ο Γ. Βαρουφάκης παρουσιάζει την πρόταση του DiEM25 στο Σπόρτινγκ (βίντεο)

Για όσους βαρέθηκαν τα ίδια αδιέξοδα εφτά χρόνων. Την ώρα που το κοινοβούλιο υποτάσσεται για μία ακόμα φορά στις απαιτήσεις της Τρόικα, εμείς ψάχνουμε έναν άλλο δρόμο. Τίποτα δεν τελείωσε. Είμαστε εδώ. 

Με αυτά τα λόγια, ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλεί τους Αθηναίους αυτή την Παρασκευή, 19 Μαΐου στις 19:30 στο Σπόρτιγκ. Οπως λέει θέλει να παρουσιάσει τη δική του πρόταση διεξόδου από τη κρίση.

Τι θα πει

Η πολιτική πρόταση του DiEM25 για το τι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει η Ελλάδα να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται, περιλαμβάνει 2 βασικούς στόχους:

Δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων

Οι στόχοι αυτοί περνάνε μέσα από την αδιαπραγμάτευτη υιοθέτηση 6 μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκαν αναλυτικά και στη Θεσσαλονίκη. Βασικό στοιχείο της πρότασης του DiEM25 όμως είναι και η στρατηγική μέσα από την οποία μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις πολιτικές που θα τη βγάλουν από το τέλμα. Αυτή είναι η στρατηγική της δημιουργικής ανυπακοής:

 

 

Τέχνη

Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει με το θεατρικό έργο του Γ.Μανιώτη ”Το Δέντρο” σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού. Ένα έργο που ουσιαστικά θέτει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που φιλοδοξεί να απαντήσει πολιτικά το DiEM25 στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει: ”Αφού μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς μετατρέπουμε το θέατρο  σε κοινοβούλιο.” (Άλλωστε το DiEM25 ξεκίνησε σε ένα θέατρο,το θέατρο Volksbuhne της Γερμανίας.)

Εκτός από ερωτήματα και προβληματισμούς, η τέχνη δίνει και απαντήσεις εκεί που η αναλυτική σκέψη αδυνατεί να φτάσει, γι’ αυτό ως κίνημα που ψάχνει απαντήσεις σε μια εποχή γεμάτη αδιέξοδα, δε θα αρνηθούμε για λόγους σοβαροφάνειας να εντάξουμε κι αυτές τις απαντήσεις στην πολιτική μας πρόταση. Αυτό κάνει η πλατφόρμα του DiEM Voice που θα έρθει και στην Αθήνα μετά τη Ρώμη και το Βερολίνο.

Η τέχνη εκφράζει την ανθρώπινη ψυχή, είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από το DiEM25.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here