Ο Φρουζής της Novartis: «Κάλεσα για φαγητό στο σπίτι τον Μητσοτάκη και έγινε ολόκληρο θέμα» – «Καρφιά» και για ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση σε δημοσιεύματα δίνει ο κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis Κ. Φρουζής, το όνομα του οποίου επανήλθε στη δημοσιότητα και μετά τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε, όταν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απλώς βουλευτής, ήταν ότι τον κάλεσε για φαγητό ένα βραδυ στο σπίτι και ότι «ποινικοποιείται η κοινωνική του ζωή». Οπως αναφέρει ο Φρουζής  ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων είχε «δεκάδες επαφές και συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους».

Σε γραπτή του δήλωση – ανακοίνωση αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της 23.6.2018 όπου  γίνεται εκτενής αναφορά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταξύ των αρμοδίων τριών κ.κ. Εισαγγελέων, του Φρουζή και των δύο δικηγόρων του.

«Η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αίτηση που από καιρού έχω υποβάλει προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για την αποδέσμευση του ενός και μοναδικού ενεργού λογαριασμού που διατηρώ στο εξωτερικό. Ο λογαριασμός αυτός περιέχει το προϊόν των φορολογημένων αποταμιεύσεών μου έπειτα από τριάντα και πλέον έτη εργασίας. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το σύνολο των λογαριασμών μου στην Ελλάδα ελέγχθηκε εξονυχιστικά επί έξι και πλέον μήνες από τον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ουδέν μεμπτό διαπίστωσε, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αν και δικονομικώς θα μπορούσα, όχι μόνον δεν εναντιώθηκα, αλλ’ αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή συναίνεσα ανεπιφύλακτα στο άνοιγμα του λογαριασμού μου στο εξωτερικό και στη διαβίβαση κάθε σχετικού στοιχείου στις Ελληνικές Αρχές», αναφέρει ο Φρουζής. «Στην περίπτωσή μου συμβαίνει το μάλλον παράδοξο, να είναι δεσμευμένος ο μοναδικός λογαριασμός μου στο εξωτερικό και ελεύθεροι οι λογαριασμοί μου στην Ελλάδα, από τους οποίους αποκλειστικά τροφοδοτήθηκε ο λογαριασμός του εξωτερικού»

«Περαιτέρω, σε άρθρο της εφημερίδας «Documentο» της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία», προσθέτει ο Φρουζής. «Πέραν της κακουργηματικής υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, για την οποία θα επιληφθούν οι αρμόδιοι, αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, στο όνομα της σκοπιμότητας μίας υπόθεσης, της οποίας μόνα στοιχεία αποτελούν οι καταθέσεις κρυπτομένων ψευδομαρτύρων»

Και καταλήγει με «σπόντες» για την σημερινή κυβέρνηση:

«Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here