Ο φίλος που «έκαψε» τον Παπαντωνίου: Οι κίτρινοι φάκελοι και η διαδρομή του μαύρου χρήματος

Καθοριστική ήταν η απολογία του κολητού φίλου του Γιάννου Παπαντωνίου και κατηγορουμένου στην υπόθεση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων,  ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει στους ανακριτές προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκιση.

Προκειται για τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Μπαρδή, ο οποίος έκαψε με την απολογία του τον πρωην υπουργό καθώς ομολόγησε ότι παραλάμβανε κίτρινους φακέλους γεμάτους δεσμίδες από την κατοικία του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα, προκειμένου να διοχετευθούν σε λογαριασμούς του ζεύγους στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, υποστήριξε πως συνολικά έλαβε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην υπουργό σε μία διετία, χωρίς -όπως υποστήριξε- ο ίδιος τότε να ξέρει την προέλευση των χρημάτων.

«Τα χρήματα πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου. Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται» φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στην ανακρίτρια ότι «μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 πήρε, κατά τις ίδιες πληροφορίες έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά.

Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here