Ο ένας στους τρεις θέλει δραχμή -λέει η Metron Anlysis

Σχεδόν ένας στους τρεις έλληνες πολίτες θεωρεί τη δραχμή ως καλύτερη λύση για τη χώρα, αν και οι υποστηρικτές του ευρώ παραμένουν η ισχυρή πλειοψηφία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ANT1.

Συγκεκριμένα, το 31% τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος, έναντι υπερδιπλάσιου ποσοστού 64% που υποστηρίζει το ευρώ.

Η στήριξη για εθνικό νόμισμα είναι ιδιαίτερα μεγάλη ανάμεσα σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – σε ποσοστό 39% – και ειδικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου οι μισοί δηλώνουν υπέρ της δραχμής.

Υπενθυμίζουμε την δημοσκόπηση του Ιανουαρίου από την εταιρεία ΑLCO πριν από ένα μήνα για το περιοδικό ΖΕRO, σύμφωνα με την οποία  στην ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν πως ήταν λανθασμένη απόφαση σε ποσοστό 58% και σωστή σε ποσοστό 38%.

Επίσης την δημοσκόπηση της  Public Issue την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί αν πάμε στη δραχμή ήταν τότε 30%, ενώ το Νοέμβριο του 2015 ήταν 21%. Στην ίδια έρευνα οι συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί αν η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός ευρών και το 49% απάντησε «ναι», ενώ στο ίδιο ερώτημα το Νοέμβριο του 2015 απαντούσε «ναι» το 64%.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here