Ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης αποκηρύσσει τώρα τις δηλώσεις του για πρωθυπουργό-κυβέρνηση

«Είναι συρραφές», «παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας», λέει τώρα ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης για τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Black Trail – Τις δηλώσεις Λασκαρίδη έδειξαν στον υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, στις οποίες αντέδρασε με φανερή αμηχανία, αλλά χωρίς καμιά διαμαρτυρία

Ο Π. Λασκαρίδης εμφανίζεται να λέει μιλώντας στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ: «Αυτό πρέπει να καταλάβετε καλά: Οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τη ναυτιλία δεν έχουν ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν ανάγκη το υπουργείο, δεν έχουν ανάγκη τον ΙΜΟ, δεν έχουν ανάγκη τον πρωθυπουργό. Μπορούν να «χέσουνε πάνω» στον πρωθυπουργό. Δε τον έχουν ανάγκη τον πρωθυπουργό. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέδη με την Ελλάδα. Κανένας εφοπλιστής δε κερδίζει τίποτα από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία από την Ελλάδα, δεν υπάρχουν συμβόλαια στην Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία του εφοπλιστή είναι εδώ. Το 80% των πλοίων έχουν ξένη σημαία. Δεν ενδιαφέρονται για την Ελληνική σημαία» – δείτε το σχετικό απόσπασμα, και την αντίδραση Πλακιωτάκη:

«Είναι συρραφές, δεν αφορούν τον πρωθυπουργό»

Προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο εφοπλιστής σε δήλωσή του αναφέρει ότι οι δηλώσεις του «δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας» (σ.σ.: τότε ποιον αφορούσαν;), ενώ επιτίθεται – και με απειλές («θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους») – στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε:

Η δήλωση του Πάνου Λασκαρίδη, όπως δημοσιεύεται στη σελίδα Ναυτικά Χρονικά, έχει ως ακολούθως:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

* * *

Μπορείτε να δείτε όλο το ντοκιμαντέρ εδώ:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here