Ο Economist ενημερώνει τους αμερικανους επενδυτές για το Ρουβίκωνα (…)

Μεγάλο το ενδιαφέρον των…. Αμερικανών επενδυτών για τον «Ρουβίκωνα», αφού έκανε αφιέρωμα στη συλλογικότητα ακόμα και ο Economist

Στο σχετικό άρθρο μάλιστα οι αμερικανοι δημοσιογράφοι αποπειρώνται έναν αχταρμά ανομοιογένειας «αλά Μητσοτάκη» βάζοντας στο ίδιο σακί τις βόμβες μολότοφ στα Εξάρχεια και στα ΜΑΤ, τους Πυρήνες της Φωτιάς και τις μπογιές του Ρουβίκωνα, με στόχο φυσικά να σχολιάσουν δυσμενώς την γενική εικόνα ανοχής και κατά τη γνώμη τους ανομίας. Θεωρούν (στο άρθρο) ότι «η κυβέρνηση ανέχεται  αυτή την ανομία  επειδή δεν θέλει να χάσει αριστερούς ψηφοφόρους» και ότι καθώς πέρασε αντιλαϊκά-δεξιά μέτρα επιδιώκει  να κρατήσει ολίγον αριστερό προφίλ με την ατιμωρησία των αναρχικών. Εχουν δε ως επιλογο τον τραυματισμό του Παπαδήμα απο δέμα που του έστειλαν οι Πυρήνες της φωτιάς… Εν ολίγοις, αμόλυσαν σε ένα άρθρο που γράφτηκε στο ποδάρι ό,τι έτυχε να βρουν πρόχειρο στο αρχείο τους ως «ελληνική τρομοκρατια» -καθότι εκεί τα βάζουν ΟΛΑ.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Να αναφέρουμε εδώ άλλη μια είδηση που αναφέρεται σήμερα ανάποδα -αυτή τη φορά απο τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, που  έχουν τίτλους στο ίδιο πνεύμα  «οι αναρχικοι κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στους αστυνομικούς» με θαυμαστικά και σχόλια -αντί δηλαδή (εννοούν) να τους ανακρίνουν οι αστυνομικοί, οι Ρουβικωνες ανακρίνουν τους αστυνομικούς

Ομως για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, όπως κακώς βρισκόταν προχτές σε συνέδριο του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης αστυνομικός της ασφάλειας με πολιτικά και ορθώς «συνελήφθη» απο τα μελη του ΠΑΜΕ και τον έβγαλαν έξω, έτσι και οι Ρουβικωνες αγανάκτησαν με το στενό μαρκάρισμα και τις παρακολουθήσεις τους από αστυνομικους με πολιτικά. Συγκεκριμένα, είχαν σταμπάρει δύο νεαρούς με «παπάκι» επί ώρα έξω απο το σπίτι μέλους του Ρουβίκωνα, και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους.

«Έχουμε γίνει στόχος ακροδεξιών και γράφουν διάφορα συνθήματα και παίρνουμε τα μέτρα μας. Δείξτε μας ταυτότητες για να ξέρουμε ότι δεν είστε ακροδεξιοί» είπαν στους αστυνομικους

Οι αστυνομικοί τους είπαν «αν ανησυχείτε γιατί δεν παίρνετε τηλέφωνο το εκατό» και οι αναρχικοί τους απάντησαν «εμείς περιφρουρούμε μόνοι μας τα μέλη μας και δεν λειτουργούμε έτσι και θα γίνει κάποια στιγμή κανένα ατύχημα, ειδικά με τις μηχανές»

Εκείνο που εννοούσαν ήταν εκείνο που σχεδόν επαληθεύθηκε λιγη ωρα αργότερα, όταν (όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους) αστυνομικοί «έκλεισαν» τη μοτοσικλέτα μέλους του Ρουβίκωνα ενώ ήταν εν κινήσει και μάλιστα κινειτο με ταχυτητα.

Μπορείτε να δείτε  εδώτο βίντεο που αφορά στο επεισόδιο με τους αστυνομικους

Στην σχετικη αναρτηση ο «Ρουβικωνας» αναφέρει:

«Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά απο λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.

Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβει»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here