Ο ΔΣΑ καταδικάζει την συνεχή προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία

 

«Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι μετά την καταστολή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία οι  δημοκρατικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου  τελούν υπό ανελέητο διωγμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σχετικά με τις διώξεις δικηγόρων, δικαστικών αλλάκαι πολιτών στη Τουρκία. 

Και συνεχίζει:

Οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων μας δικηγόρων,  οι απολύσεις δικαστικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, έχουν μετατραπεί σε θλιβερή κανονικότητα, που δηλητηριάζει τη δημοκρατία.

Οι συλλήψεις των επικεφαλής  του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας Ιντίλ Εζέρ, και προηγουμένως του Τανέρ Κιλίτς, αλλά και του  ποντιακής καταγωγής ακτιβιστή Βασίλη-Γιάννη Γιαϊλαλί,  χωρίς την τήρηση δικονομικών δικαιοκρατικών εγγυήσεων   είναι πλήρως αποκαλυπτικές της θεσμικής κατάπτωσης στην οποία το τουρκικό καθεστώς έχει εγκλωβίσει τους πολίτες.

Η έκφραση αλληλεγγύης  του δικηγορικού σώματος και του ΔΣΑ   είναι αυτονόητη και δεδομένη έναντι των ανθρώπων που δοκιμάζονται.

Ομοίως αυτονόητη είναι η υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και του δημοκρατικού κεκτημένου.

                                                  Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ                       

                                                 Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here