Ο δήθεν υπερκομματικός Στουρνάρας κλείνει το μάτι στη ΝΔ-Ζητά υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, επενδύσεις και θωράκιση Δικαιοσύνης

Θέλει ο Στουρνάρας να κρύψει τις πολιτικές του προτιμήσεις αλλά η χαρά δεν τον αφήνει. Ο κεντρικός τραπεζίτης, θυσιάζει τον υπερκομματικό, τεχνοκρατικό ρόλο χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων. Και ως μη όφειλε, εμμέσως πλην σαφώς, παίρνει θέση στην ανοικτή πολιτική διαδικασία. 

Λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στα ΝΕΑ, απευθύνει έκκληση για τη χάραξη μίας υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής. Ο κ. Διοικητής, αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι αυτό είναι κάτι που λείπει απο την σημερινή κυβέρνηση. Αλλωστε ο ίδιος έχει διαμηνύσει, ότι δεν πρόκειται να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στοίχοι φέτος, μετά τις παροχές της κυβέρνησης.

Δεν παραλείπει δε, να αναγνωρίσει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της οικονομίας και τάσσεται υπέρ μίας δημόσιας διοίκησης χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί» τονίζει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» σπεύδει να επισημάνει, στη συνέχεια.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην προώθηση μίας δημόσιας διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μειωμένη γραφειοκρατία.

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία» καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here