Του Αλέξανδρου Ασωνίτη,
 
         Συγγραφέα, συντονιστή της σχολής σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, info@anoixtitexni.gr www.anoixtitexni.gr
 
       Εδώ που οδήγησε τα πράγματα, με στόχο και με μέθοδο, ο Σύριζα, δεν υπάρχει χώρος για αβρότητες και μισόλογα. Είναι ζήτημα υπάρξεως για την χώρα, η αντίσταση στα σχέδια που μάλλον είχε ήδη έτοιμα το δίδυμο Κοτζιά-Τσίπρα και ενεργοποίησε  όταν έλαβε εντολή κι ανέξοδες υποσχέσεις  απ’ τις ΗΠΑ.
      Ποιος είναι δικτάτορας; Mόνον αυτός που εγκαθιδρύει δικτατορία ή κι αυτός που κυβερνά ως δικτάτορας χωρίς να καταλύει το πολίτευμα; Κανείς απ’ τους Ερντογάν-Τσίπρα δεν εγκαθίδρυσε δικτατορία, αμφότεροι όμως κυβερνάνε αμέσως ή αμέσως δικτατορικά, περιφρονώντας τον λαό και την λαϊκή βούληση.
   Με μια διαφορά κεφαλαιώδη: Ο Ερντογάν κυβερνά δικτατορικά φυλακίζοντας όποιους νομίζει ότι απειλούν την μονοκρατορία του, στηρίζοντας και προωθώντας όμως στο εξωτερικό τα συμφέροντα της χώρας του και αναδεικνυόμενος σε ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς με τους ριψοκίνδυνους χειρισμούς του που έχουν ήδη καταστήσει  την Τουρκία μεγάλη δύναμη. Έχει συγκρουσθεί χωρίς καμμία απώλεια με τις: ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, ΕΕ, έχει καταλάβει εδάφη της Συρίας, έχει συνεργασθεί με το ΙΣΙΣ, έχει βομβαρδίσει Κούρδους αμάχους και μη, απειλεί την ΑΟΖ της Κύπρου, απειλεί παντοιοτρόπως την Ελλάδα κλπ. -μην ξεχνάμε και την ρητορική του.
     Ο δικτάτορας Ερντογάν, που μπορεί να έχει το τέλος του Μεντερές, αλλά αυτά είναι υποθέσεις κι ας αποκτήσει επιτέλους ο τούρκικος λαός δημοκρατία κάνοντας θυσίες όπως εμείς, ο Ερντογάν έχει προωθήσει όσο κανείς άλλος πολιτικός τους την Τουρκία, συνονθύλευμα λαών και εθνοτήτων, ομογενοποιημένων με τα προχιτλερικής γερμανικής  εμπνεύσεως  ολοκαυτώματα, γενοκτονίες, εξορίες, αρπαγές περιουσιών των αυτοχθόνων μειονοτήτων -οι Τούρκοι είναι κατακτητές, δεν είναι αυτόχθονες.
   Ο Ερντογάν, λοιπόν, δεν έχει βλάψει την χώρα του στα 16 χρόνια της μονοκρατορίας του, την έχει ωφελήσει τα μέγιστα. Επιπλέον προβαίνει σε σοβαρότατα έργα υποδομής, κυρίως στην στρατιωτική και πυρηνική βιομηχανία. Οι διεκδικήσεις του αποτελούν παρακαταθήκη για τους επόμενους που δεν πρόκειται να απαρνηθούν ποτέ. Ήδη  η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν για ενδοτισμό απέναντι στην Ελλάδα και του ζητάει να καταλάβει στρατιωτικώς 18  νησιά μας.  
     Έχετε ακούσει ποτέ έλληνα πολιτικό να μιλάει για ανακατάληψη της Σμύρνης, της Εφέσου, του Πόντου, της Βορείου Ηπείρου, της κατεχόμενης Κύπρου κλπ Τολμάει κανείς; Όχι μόνο από έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής (βλ. συμφωνία Ζυρίχης) και ιστορικής προοπτικής  (η ανάπτυξη και η ισχύς ισοδυναμούν με νίκη σε πόλεμο). Αλλ’ από τον φόβο των Τούρκων και λόγω των εθνοκαπήλων προδοτών της δεξιάς και, κυρίως, των επιθετικών εθνομηδενιστών της Αριστεράς. Άλλωστε η Αριστερά θα θριαμβεύσει οσονούπω και οι λαοί θα ειρηνεύσουν χωρίς σύνορα και διαμάχες.
 
     Ο Τσίπρας δεν τολμάει βέβαια να φυλακίσει αντιπάλους τους ούτε διώκει ευθέως αντιφρονούντες,όπως ο αριστερός Ορτέγκα που δολοφονεί εν ψυχρώ και στην Ελλάδα σχεδόν αποσιωπάται. Τους λοδορεί και τους συκοφαντεί όμως, όπως κάνει συνειδητά με όσους αντιτίθενται στην συμφωνία-ξεπούλημα του Μακεδονικού, που ήδη παράγει οφέλη για την Φύρομ και θα παράγει ανεξαρτήτως της τύχης της συμφωνίας. Χρησιμοποιεί άλλου τύπου απολυταρχικές μεθόδους απ’ τον Ερντογάν,  ο Τσίπρας, ηγέτης του κόμματος των επαιτών που χρηματοδοτούσε ο Τσαουσέσκου και ψηφίζαμε από οίκτο. Να αναγνωρίσουμε βέβαια ότι η Αριστερά έχει μεγάλη πείρα και τρανταχτές επιτυχίες σε διώξεις, συκοφαντίες, σπιλώσεις, καρατομήσεις  κλπ (βλ. Βελουχιώτης).
      Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό  Τσίπρα-Ερντογάν, η περιφρόνηση του λαού. Εκτός του πρωθυπουργού, τον λαό περιφρονούν ο Σύριζα και τα στελέχη του, δείτε δηλώσεις Βούτση («δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα, για να κλείσουμε την συμφωνία»). Αλλά, στον αντίποδα του Ερντογάν, ο Τσίπρας δρα συνειδητά εις βάρος των συμφερόντων του λαού του και του έθνους.
      Το 2015 έκανε δημοψήφισμα και περιφρόνησε το αποτέλεσμά του φέρνοντας το τρίτο μνημόνιο και ήδη ένα έμμεσο τέταρτο. Το 2017 ξεπούλησε εν ψυχρώ την Μακεδονία υλοποιώντας ταυτόχρονα τις ανθελληνικές μαρξιστικές παρακρούσεις που έχει η πλειοψηφία απ’ όσους γαλουχήθηκαν  με τις εν λόγω ιδεοληψίες που έχει απορρίψει όλη σχεδόν η ανθρωπότητα πλην της Ελλάδας, όπου αυτοί οι διαταραγμένοι επιτήδειοι έχουν την εξουσία από το 1974, σε μια σκιώδη χούντα που δεν λέει να τελειώσει.
      
     Ο Τσίπρας, με μοναδική μνησικακία και χαιρεκακία, και καθοδηγητή τον Κοτζιά, τ. μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ταπεινώνει τον ελληνικό λαό και έθνος παραδίδοντας τμήμα της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού σε μια ξένη χώρα, με μια μειονότητα 30%. Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί κράτος, έθνος, λαός να ξεπουλάει την ιστορία του χωρίς λόγο. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Ερντογάν να αναγνωρίσει κάτι αντίστοιχο, ή ο Νεντανιάχου;
    Η προκλητικότητα και η χαιρεκακία των Τσίπρα-Κοτζιά προκαλούν αηδία και οργή  και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια, δεδομένου ότι αυτή η συμφωνία – απόδειξη αδυναμίας μας θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για το ξεπούλημα της Κύπρου από τον Αναστασιάδη, που συνεχάρη τον Τσίπρα για την παράδοση της Μακεδονίας, για συμφωνία-ξεπούλημα  με την Αλβανία, και έπεται το μεγάλο κόλπο: η de facto παράδοσή μας στην Τουρκία, την αγαπημένη του Μαρξ και όλων των Μαρξιστών – Ελλήνων και μη, αρχής γενομένης από την Θράκη, όπου έχει αναλάβει τα διαδικαστικά  ο Γαβρόγλου.
      Αν ο Τσίπρας δεν είναι δικτάτορας, όπως ο Ερντογάν, κι αν ο Σύριζα δεν είναι κόμμα δικτατορίας, τότε ας κάνει δημοψήφισμα. Που δεν ζητάει βέβαια ούτε η Νέα Δημοκρατία:  το ελλαδικό πολιτικό σύστημα από το 1922 ξεπουλάει ό,τι αφορά τον ελληνισμό και το φέρνει σε δυσκολία.
    Ο πρωθυπουργός φοβάται τον λαό,  όπως κάθε ένοχος, ενώ  σε μεγάλα τμήματα του κόμματός του επικρατεί ενθουσιασμός που ταπείνωσαν την Ελλάδα και πήραν ρεβάνς για την ήττα του εμφυλίου. Αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός τους, εκτός από την ευθυγράμμισή τους με τα κελεύσματα της Γ΄ Διεθνούς και του ΚΚΕ σχετικά με την Μακεδονία. Τα υπόλοιπα είναι ανούσια.
   Δημοψήφισμα, λοιπόν, μη δικτάτορα  πρωθυπουργέ,  και μη     δικτατορικέ Σύριζα, με  δημοκρατικά στελέχη όπως ο Βούτσης, ο Φίλης κι ο Κοτζιάς που καλά θα κάνει να πάψει να μιμείται τον Ιωαννίδη.
 
   ΥΓ  Θαυμάστε αξιοπρέπεια με τις υπογραφές που μαζεύουν, αναμειγνύοντας και ξένους σε ένα ελληνικό ζήτημα, και  την αιχμή της προπαγάνδας τους:
     Αναγνωρίσαμε ψευτοΜακεδονία για να μη την εκμεταλλευθεί η Τουρκία. Παράδοση στην Φύρομ, που ανεβάσαμε στο διεθνές προσκήνιο και την κάναμε καταλύτη των εσωτερικών εξελίξεων,  για να σωθούμε απ’ την Τουρκία! Δυστυχώς, θα μείνουν κι αυτοί τιμώρητοι, όπως οι χουντικοί κι οιΚαραμανλής, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Γλύξμπουργκ. ΄Οσο για τις αστειότητες του μη γκαουλάουτερ Κοτζιά: «η συμφωνία θέλει συμβιβασμούς»: Ποιος του είπε να έρθει σε συμφωνία, το έθεσαν στον λαό, το ανήγγειλαν προεκλογικώς; Άλλωστε, ο αδύναμος, όχι ο ισχυρότερος κάνει συμβιβασμούς, μη εκλεγμένε υπουργέ, που δεν θα ‘χε και πολύ  άδικο αν κάποιος τον χαρακτήριζε: χυδαίο, ανόητο και αγράμματο.
    Προς πανεπιστημιακούς: Α) Συρίγο: «μείζων επιτυχία η αλλαγή ονόματος». Η αλλαγή, η υποχρέωση αλλαγής εμπεριείχετο στον όρο «πρώην». Ο πρώην αλλάζει, αλλοιώς δεν  λέγεται ούτε  δέχεται το  πρώην.
   Β) Παμπούκη (που δεν ντρέπεται) και λοιπούς: Τα περί ιθαγένειας, εθνικότητας, υπηκοόητας κλπ να τα πείτε στον Ζάεφ, όταν μιλάει για μακεδονικό στρατό, για Μακεδόνες, Έλληνες και Ευρωπαίους, κλπ  
    Ο Κοτζιάς κατάφερε κι αυτό, να κάνει εχθρό μας την Ρωσία, τον κύριο πλέον σύμμαχο του εχθρού μας.  Να θυμηθεί τον Ιωαννίδη. Θα του είναι χρήσιμο.
 
 
    Μάνος Ελευθερίου: Δημιουργικός μέχρι τέλους. Σπουδαία προσφορά, ειδικά στο τραγούδι. Θα μας λείψει, ως φίλος και συνάδελφοςΜια άλλη Ελλάδα που μοχθεί, δημιουργεί πολιτισμό, εξελίσσεται, ανταγωνίζεται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here