Ο Αβραμόπουλος αδειάζει Μητσοτάκη και ακραίους υπουργούς για το προσφυγικό: Ευρωπαϊκό πρόβλημα, σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων, άριστη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του με την ακροδεξιά ρητορεία, εκτέθηκαν στο θέμα του προσφυγικού. Ο απερχόμενος ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, αν και προερχόμενος από το κόμμα της ΝΔ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα είναι και προσφυγικό και όχι μεταναστευτικό, όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος, έβγαλε στη σέντρα ολόκληρη τη κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαική διάσταση, άπτεται θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιτάχθηκε στη λογική της Ευρώπης-φρούριο ενώ επεσήμανε το ζήτημα της αλληλεγγύης μεταξυ των κρατών μελών. Είπε ακόμη ότι είχε άριστη συνεργασία με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψυχογιός: Έπρεπε να έρθει ο κ. Αβραμόπουλος για να προσγειωθεί η ΝΔ στην πραγματικότητα του προσφυγικού;

Σήμερα στη Βουλή, ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους για το προσφυγικό. Μίλησε για την ξεκάθαρα ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος τονίζοντας ότι η χώρα δεσμεύεται απολύτως από τη Σύμβαση της Γενεύης, αναιρώντας παράλληλα τις αιτιάσεις περί μεταναστευτικού και όχι προσφυγικού ζητήματος. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην άριστη συνεργασία που είχε με τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν, έχοντας καταστήσει την κατάσταση στην Ελλάδα ελεγχόμενη. Επίσης επισήμανε ότι η αρχή της αλληλεγγύης αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και χρειάζεται να μπει σε ουσιαστική εφαρμογή, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο. Επίσης, ήταν πολύ σημαντικό ότι κατά την τοποθέτησή του αποσυνέδεσε την τρομοκρατία από το προσφυγικό και μεταναστευτικό, ένα επιχείρημα που έχει ακουστεί πολλάκις από επίσημα χείλη.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στους ακραίους κύκλους της ΝΔ να ακούσουν τη σημερινή τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, για να αντιληφθούν τις αιτίες, το νομοθετικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και να σταματήσουν να μίλουν για «εθνική απειλή από εισβολείς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here