Ο άτυχος καθηγητής έφτασε μέχρι την πόρτα νοσοκομείου και το βρήκε κλειστό

Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του καθηγητή Χημείας Βασίλη Κοντού, 41 ετών, που έφυγε τόσο πρόωρα απο μια σειρά ατυχιών.
Ο καθηγητής δυστυχώς ταξίδευε μόνος προς Καρδιτσα το απόγευμα της Κυριακής  -αν είχε συντροφιά θα ήταν άλλη η εξέλιξη πιθανόν.  Καθ΄οδον αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία (πόνο στο στήθος) και δεν κάλεσε ασθενοφόρο γιατί θεώρησε ότι υπήρχε κοντά η άμεση λύση, δηλαδή κατευθύνθηκε σε αυτό που θεωρούσε πλησιέστερη σωτηρία: το κέντρο υγείας Καμμένων Βούρλων. Ομως το κέντρο αυτό δεν λειτουργεί.
Απελπισμένος στην κλειστή είσοδο του κέντρου, σταματά ένα διερχόμενο ΙΧ και ο οδηγός του ειδοποιεί για ασθενοφόρο -μια λύση θα ήταν να τον πάει βέβαια ο ίδιος στο νοσοκομειο της Λαμίας, αλλά δεν ξέρουμε γιατί δεν το έκανε. Η απόσταση ήταν της τάξης των 20-25 λεπτών.  Πιθανόν ο καθηγητής να λιποθύμησε αμέσως ή ο άλλος  οδηγός να έκρινε ότι ήταν πιο συνετό να περιμένουν ασθενοφόρο με κατάλληλο εξοπλισμό, αν και θα μπορούσε να ξεκινήσει για Λαμία και να συναντηθεί στα μισά της διαδρομής με το ασθενοφόρο. Πιθανόν και να είχε μαζί του μικρά παιδιά, δεν μπορούμε να ξέρουμε το λόγο
Ειδοποιεί πάντως ασθενοφόρο και Αστυνομία. Οταν φθάνει το ασθενοφόρο, ο καθηγητής είνα πλέον λιποθυμος. Ομως το ασθενοφόρο αυτό έχει μόνο νοσηλευτές και ο γιατρός με το ειδικό μηχάνημα για την ανάταξη ξεκινά με άλλο ασθενοφόρο απο τη Λαμία σε έναν αγώνα δρόμου.
Το πρώτο  ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο της Λαμίας ενώ οι νοσηλευτές έκαναν ταυτόχρονα προσπάθειες να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα, ενώ άλλο ασθενοφόρο με γιατρό έφευγε εκεινη τη στιγμή από τη Λαμία για να συναντηθούν στα μισά της διαδρομής, επειδή είχε και καλύτερο εξοπλισμό ανάταταξης. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο 42χρονος κατέληξε.
Τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζοταν ως  εκπαιδευτικός στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας.
Οι συνάδελφοί του λένε στο Lamiareport.gr
«Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας όταν ενημερωθήκαμε ότι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του έξω από το Κέντρο Υγείας  Καμμένων Βούρλων ήταν ο Βασίλης. Τόσο νέος και τόσο δοτικός άνθρωπος. Κρίμα, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί και θα μας λείψει πραγματικά».

Το αποχαιρετιστήριο «Αντίο» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας:

«Η ΔΔΕ Φθιώτιδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό του συναδέλφου Κοντού Βασίλη, Χημικό του 5ου Γυμνασίου Λαμίας. Καλό ταξίδι Βασίλη……»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here