Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών-Απόφαση κόλαφος για την πολιτική περικοπών του Κυριάκου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο στις 20/11/2014 κατά της πρωτόδικης, θετικής για τις καθαρίστριες, απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αποτέλεσμα αυτή να καταστεί πλέον αμετάκλητη.

Είναι μετά από καιρό, μια ευνοική για τους εργαζομένους δικαστική απόφαση, η οποία αποτελεί κόλαφο για την πολιτική των περικοπών, θερμός θιασώτης των οποίων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει, από τη θέση του αρμόδιου υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, τις απολύσεις των καθαριστριών.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων των καθαριστριών

Ύστερα από πολυετή δικαστική μάχη των 393 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που απολύθηκαν από το Υπουργείο στις 16/9/2013,  ο Άρειος Πάγος με την υπ. αριθμ. 1194/2017 απόφασή του δικαίωσε νομικά τις προσπάθειές μας και απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο στις 20/11/2014 κατά της πρωτόδικης θετικής για αυτές απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική αυτή απόφαση σηματοδοτεί νομική και ηθική δικαίωση ενός αγώνα, που το γραφείο μας στήριξε νομικά, αποτελώντας ταυτόχρονα μία σημαντική παρακαταθήκη στο νομικό πολιτισμό της Χώρας μας και στη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου, αναφέρουν οι δικηγόροι, Γιάννης Καρούζος και Ελένη Διονυσοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here