Ο αρχιερέας κάθε είδους λαϊκισμού στην Ελλάδα, Κυρ. Μητσοτάκης, εξηγεί στο CNN γιατί νίκησε τον.. λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θέλει πολύ θράσος και αξεπέραστο κυνισμό, να έχεις εξαντλήσει τη χυδαιότητα, την μικροπολιτική εκμετάλλευση, την αξιοποίηση του εθνικιστικού λαϊκισμού στο έπακρον, για να κερδίσεις τις εκλογές, υποβοηθούμενος από ένα αδιαπέραστο επιχειρηματικό, οικονομικό και μιντιακό δίκτυο υποστήριξης το οποίο ήταν έτοιμο να αλλοιώσει, παραποιήσει και αποκρύψει  οτιδήποτε σε βάρους σου, και να έρχεσαι να μιλάς τώρα σε ξένες τηλεοράσεις, παριστάνοντας τον σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό, παραδίδοντας μάλιστα και μαθήματα αντιλαϊκισμού.

Ολο αυτό το απίστευτο fake news, όπως λειτουργησε και απέδωσε  στην Ελλάδα από την εγχώρια ιερή συμμαχία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να αναπαράγει τώρα και στο εξωτερικό, πουλώντας το ως προσωπική του επιτυχία, ο αριχερέας του λαϊκισμού, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο δοτός γόνος μιας πολιτικής οικογένειας, που βρέθηκε στην κατάλληλη συγκυρία και έγινε πρωθυπουργός, επειδή η ελληνική ελίτ και κάποιοι ξένοι σύμμαχοι της, ήθελαν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν, μπορεί με άνεση να μιλάει για λαίκισμό, προφανώς γιατί είναι αυτός που τον χρησιμοποίησε για να ξαναφέρει στην εξουσία το παλιό καθεστώς της ανομίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας του τόπου.

Αποκορύφωμα του λαϊκισμού του, η στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί που συμμάχησε με ότι πιο ακραίο, ακροδεξιό και πατριδοκάηπλο, μόνο και μόνο για να φέρει προβλήματα σε μια πολύ καλή, πατριωτική και επωφελή συμφωνία. Και αν δεν είναι αυτός ο ορισμός του λαϊκισμού τότε τι είναι;

Αλλά και στην οικονομία, παρακαλούσε να μην επιτευχθούν οι στόχοι, προέβλεπε καταστροφές, αποτυχία διαπραγματεύσεων, ενεργοποίηση του κόφτη, συνεχή μνημόνια, αδυναμία εξόδου στις αγορές, μόνο και μόνο για να οδηγήσει σε αποτυχία την κυβέρνηση και τον εθνικό στόχο της οριστικής εξόδου από την κριση και τα μνημόνια, στα οποία συνέβαλε και ο ίδιος να μπούμε.

Εαν δεν είναι αυτό η πεμπτουσία του λαϊκισμού τότε τι είναι;

Είναι ο ίδιος, που αξιοποίησε επίσης το φόβο, την ανασφάλεια των πολιτων, για να εγείρει, ψευδώς θέματα εγκληματικότητας και ανασφάλειας, προωθώντας το δόγμα ¨νομος και τάξη», χαιδεύοντας τα αυτιά του ακροδεξιού λαϊκισμού

Είναι ο ίδιος, που δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τους 100 νεκρούς, μόνο και μόνο για να ασκήσει πολεμική στη κυβέρνηση και αντλήσει κομματικά οφέλη. Και όταν έγινε πρωθυπουργός, έναν από τους ανθρώπους που κατηγορούσε ως υπεύθυνους της τραγωδίας και ζητούσε την παραίτησή του, τον τότε αρχηγός της αστυνομίας, τον έκανε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναβαθμίζοντας τον ουσιαστικά.

Συγγνώμη, αλλά αν δεν είναι όλα αυτά το απαύγασμα του λαϊκισμού, που επαξίως κατέχει ο κ. Μητσοτάκης, τότε τι είναι;

Η συνέντευξη στο CNN

Συνέντευξη στο CNN και στον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακαρία παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «O νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά» είναι ο τίτλος της εκπομπής, στην οποία «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξηγεί στον για ποιον λόγο οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

Στο σύντομο τρέιλερ της εκπομπής, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής ζητεί από τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει τη δική του ερμηνεία για την κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Πιστεύω ότι έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν τον θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», σχολιάζει ο Πρωθυπουργός.

«Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική. Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με την φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι οι επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση», σημειώνει ο Κ. Μηστοτάκης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 5.00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here