Ο αόρατος (κορονοϊο) εχθρός του κεκτημένου των θετικών (ειδικών) διακρίσεων

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ορθά-κοφτά: Η φετινή χρονιά για όλους τους ‘‘κανονικούς’’ – συνεννοούμαστε με τα εισαγωγικά; – εισαχθέντες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών έχει με όλες τις λόγω κορονοϊού εύλογες (διαδικτυακές) προσαρμογές σε ότι αφορά την παρακολούθηση των μαθημάτων κανονικότατα αρχίσει. Η χρονιά δεν έχει αρχίσει ‘‘κανονικά’’ μόνο για τους 10 ‘‘ειδικούς’’ εισακτέους της χρονιάς (ποσοστό 5% του συνόλου) φοιτητές με αναπηρία και/ή χρόνιες παθήσεις.
Κατά περίεργο τρόπο οι περί ων ο λόγος δέκα δικαιωματικά εισακτέοι/ες – για πρώτη στα χρονικά φορά – αντιμετωπίζονται ωσάν καταταγμένοι (ένα και τ’ αυτό) με όσους κι όσες καλούνται να δώσουν εξετάσεις κατατακτήριες (π.χ. οι προερχόμενοι/ες από άλλες σχολές) για να φοιτήσουν στην ΑΣΚΤ.
Τα φετινά κορονοϊο περίεργα ξεκίνησαν περί τα τέλη Νοεμβρίου όταν με επίκληση του αόρατου εχθρού οι 10 πληροφορήθηκαν την προσωρινή αναστολή – γι’ αυτούς μονάχα! – έναρξης της χρονιάς ως τις 7 Δεκεμβρίου. Εκείνη η μέρα (7η Δεκεμβρίου) ήταν η τελευταία ημέρα που είχαν νέα από την ΑΣΚΤ, όταν τους διαμηνύθηκε ότι η προσωρινή αναστολή αναβαθμίζεται σε επ’ αόριστον: ‘‘Θα σας ενημερώσουμε με το καλό όταν θα έχουμε νέα’’.
Έκτοτε άφαντοι οι της ΑΣΚΤ για τους 10 ‘‘ειδικούς’’ – αναμένοντες να συναντηθεί η φοιτητική τους μοίρα με αυτή των ‘‘κανονικών’’ συναδέλφων τους – φοιτητές, ούτε καν τα τηλέφωνα δεν απάνταγαν (άτιμε κορονοϊέ, αόρατε εχθρέ, τα πάντα στο διάβα σου συμπαρέσυρες) να δώσουν μια απάντηση στην αγωνιώδη ερώτηση σχετικά με το ‘‘εάν και πότε’’ με το καλό. Μια οποιαδήποτε απάντηση, έστω μια ακόμα αναστολή στις αναστολές, αν μη τι άλλο καλύτερη (θα ήταν) από την εξαφάνιση.
Πάμε στο ‘‘διά ταύτα’’: Για τους ‘‘κανονικούς’’ η φετινή χρονιά στην Σχολή Καλών Τεχνών με όλες τις απαραίτητες κορονοϊοπροσαρμογές ‘‘κανονικά’’ ξεκίνησε, όμως για τους ‘‘ειδικούς’’ όχι. ΟΧΙ, δεν είναι ο κορονοϊός η αιτία, ο κορονοϊός είναι μόνο – και όχι μόνο στην περίπτωση της ΑΣΚΤ αλλά και σε πολλές άλλες που αφορούν τις φερόμενες εδώ και χρόνια ως κεκτημένο δικαίωμα θετικές ‘‘ειδικές’’ διακρίσεις και τις οποίες συλλέγουμε προς αξιοποίηση την στιγμή που θα κρίνουμε καταλληλότερη – η καλύτερη δυνατή πρόφαση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here