Ο Αλ. Τσίπρας στις εγκαταστάσεις της Apivita

Tις εγκαταστάσεις της Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τα πρότυπα μελίσσια, επισκέπτεται από τις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα σπάνια φαρμακευτικά φυτά που καλλιεργεί η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

View image on Twitter

Όπως τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο Νίκος Κουτσιανάς, διευθύνων σύμβουλος της Apivita, «αυτό είναι ένα δείγμα τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα». Τον πρωθυπουργός συνοδεύουν στην επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φωτάκης, «η Apivita είναι μια εταιρεία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Διαθέτει ένα πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της γνώσης».

«Η Apivita αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα τα οποία τα αναδεικνύει», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας.Ο κ Φωτάκης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική στήριξης των εργαζομένων που ακολούθησε η εταιρεία, σε μια περίοδο κρίσης, όπου οι εργασιακές σχέσεις είχαν συμπιεστεί.

 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τη βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ», στον Ασπρόπυργο και έθεσε με έμφαση τον διττό στόχο της ανατροπής του προηγούμενου μοντέλου του «εργασιακού μεσαίωνα» μέσω της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος στη χώρα φιλικού προς την υγιή επιχειρηματικότητα.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here