Ο (αγωνιστής) Λοβέρδος αποκαλεί «ρίψασπιν» τον Κουρουμπλή…

Ως ρίψασπιν που δεν δικαιούται να ομιλεί για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτηρίζει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Αφορμή στάθηκε η συνεντευξη του υπουργού Ναυτιλίας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου αναφέρει ότι το άλλοτε  κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αλληθωρίζει προς τα δεξιά και ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διεκδικήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Η ανάρτηση του Λοβέρδου στο tweeter ειναι η εξής

  • «Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά είναι δικός μας λογαριασμός. Ούτε τον κ. Κουρουμπλή ούτε τους άλλους ριψάσπιδες θα ρωτήσουμε. Τελεία!».

Ο υπουργός ναυτιλίας στη συγκεκριμένη συνέντευξη ανέφερε ότι κυοφορούνται κοινωνικά δύο μέτωπα, ένα δεξιό, άκρως νεοφιλελεύθερο και ένα αντιδεξιό, κοινωνικά κεντροαριστερό, οπότε:

«Όσοι αλληθωρίζουν προς τα δεξιά αν ξέρουν ότι  ο κόσμος που κατάγεται πολιτικά από αυτόν τον κεντροαριστερό χώρο δεν θα τους το συγχωρήσει, γιατί οι μνήμες του Ανδρέα είναι ζωντανές σε όλους όσοι ερωτευτήκαμε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεδιπλώσει ένα πιο οργανωμένο σχέδιο πολιτικής παρέμβασης και προς τον οργανωμένο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς τους πολιτικά άστεγους, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά. Όσοι  στον χώρο του ΠΑΣΟΚ νομιζουν ότι πρέπει να κόψουν τα πόδια του Τσίπρα για να τον κοντύνουν πολιτικά, κι έτσι να διαπραγματευτούν με άλλους όρους, πλανώνται πλάνην οικτρά»

Ο 65χρονος Παναγιώτης  Κουρουμπλής που κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια και είναι διδάκτορας κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος, το 1961 έχασε την όραση του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β΄Παγκοσμιου Πολεμου. Από το 1974 συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην ικανοποίηση των αιτημάτων των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, στην αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.Την περίοδο 1993–1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (1996, 2000, 2009). Το  2012 εξελέγη δεύτερος στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 καθώς και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015

Το 2010 ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, ενώ το 2011 αποστασιοποιήθηκε καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο. Σήμερα είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου και βουλευτής Β΄Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  το Σεπτέμβριο του 2015 υπουργός Εσωτερικών και το Νοέμβριο του 2016, υπουργός Ναυτιλίας

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here