Ο Αδωνις δεν πάει στη Σχολή Μωραΐτη μετά το «μπλόκο»

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την από την απόφαση του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη στο πάνελ εκδήλωσης για τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Απόφοιτοι, παλιοί καθηγητές και γονείς ανέλαβαν δράση για να μην παραστεί με αποτέλεσμα ο υπουργός να αναβάλει προσωρινά, όπως λέει, την παρουσία του εκεί.

Ομάδα απόφοιτων, παλαιών καθηγητών και γονέων, εξέφρασε τη διαφωνία της για την πρόσκληση του ιδρύματος στον Άδωνη Γεωργιάδη, ως ομιλητή της εκδήλωσης: «Ο τουρισμός στο επίκεντρο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco», η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή.

Στην επιστολή επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα έπρεπε να παραστεί.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Παράλληλα, στην επιστολή σημειώνεται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», (…) «σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

«Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση».

Μετά τις αντιδράσεις, ο υπουργός αποφάσισε να μη δώσει το «παρών», όπως κοινοποίησε μέσω Twitter.

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

Επειδή πολλοί με ρωτάτε εάν τελικά θα παρευρεθώ αύριο στην ομιλία που με είχε καλέσει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, μετά τις αντιδράσεις των ακροαριστερών, σας ενημερώνω ότι έχω αποστείλει από χθες αυτή την επιστολή όπου εξηγώ γιατί δεν θα πάω. Θα γίνει λίγο αργότερα.

View image on Twitter
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here