13χρονος Σύρος πρόσφυγας: Σταματήστε τον πόλεμο και κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ευρώπη(Βίντεο)

Ε,  λοιπόν είναι η ώρα να πούμε την αλήθεια. Για όλα. Αυτήν που αποφεύγουν οι ισχυροί και κρύβουν οι ένοχοι. Και την απλή αυτή αλήθεια, που  ανέλαβε να πει εκ μέρους των εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων προσφύγων που κατακλύζουν την Ευρώπη, ένα παιδί. Αυτά βλέπετε, δεν φοβούνται να πούν τα πράγματα με το όνομά τους. 

«Μόνο σταματήστε τον πόλεμο στη Συρία και κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ευρώπη. Σταματήστε τον πόλεμο. Μόνο αυτό». είπε ο 13χρονος Kinan Masalemehi, μιλώντας στο Al Jazeera.

Ενας 13χρονος από τη Συρία που κατάφερε να φτάσει με τους δικούς του μέχρι την Ουγγαρία,  είναι αυτός που με μιά φράση,  με 10 λέξεις, κατονόμασε και τους ενόχους και τη λύση αυτής της ατελείωτης ανθρώπινης τραγωδίας που στιγματίζει τη Δύση και στοιχειώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων,.

Ολων αυτών που δεν σκέφτονται με βάση τα συμφέροντα και αδυνατούν να εξηγήσουν με τη λογική, γιατί ένα τρίχρονο παιδί, ο μικρός Αιλάν και ο 5 χρόνος αδελφός του από το Κομπάνι, έπρεπε να πνιγούν στο Αιγαίο, αναζητώντας τη σωτηρία από την βαρβαρότητα που μαστίζει τη χώρα του.

«Οι αρχές δεν μας συμπαθούν, ούτε στη Σερβία, ούτε στη ΠΓΔΜ, ούτε στην Ουγγαρία, ούτε στην Ελλάδα», λέει και στο ερώτημα ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει απαντάει: «Σας παρακαλώ να βοηθήσετε τους Σύριους. Κάντε κάτι να σταματήσετε τον πόλεμο στην χώρα μας και τότε κανείς δεν θα θέλει να έρθει από την Συρία στην Ευρώπη»

Αυτή είναι η μοναδική απάντηση που πρέπει να δοθεί στους ακροδεξιούς, τρομολάγνους και ξενόφοβους ευρωπαίους ηγέτες που σηκώνουν φράχτες στους ανεπιθύμητους ξένους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here