ΝΥΤ: Μεγάλο μέρος ευθύνης για την Ελλάδα έχει ο Σόιμπλε

 

Προσωπική επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε εξαπολύει με το κύριο άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, τονίζοντας ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την αποτυχία να συμφωνηθούν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Επί μία σχεδόν δεκαετία η Ελλάδα ταλαιπωρείται από το ασφυκτικό χρέος της, που πλέον υπολογίζεται πάνω από τα 300 δις ευρώ, διπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας. Διαδοχικά κύματα μέτρων λιτότητας προς ικανοποίηση των πιστωτών έχουν επιφέρει μεγάλη δυστυχία. Άνω του 25% των Ελλήνων είναι άνεργοι και ζωτικές υπηρεσίες όπως η υγεία και οι συγκοινωνίες λειτουργούν μετά βίας. Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βγει η Ελλάδα από μία τόσο βαθειά τρύπα». Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων το editorial των «New York Times» (NYT) της Πέμπτης 1/6/17 με τίτλο «Ending Greece’s Perpetual Debt Crisis» (σ.σ.: «τερματίζοντας την συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ελλάδας»).

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε πειθήνια νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που περιλάμβανε αύξηση της φορολόγησης και περικοπές συντάξεων. Παρ’ όλα αυτά, οι πιστωτές απέτυχαν σκανδαλωδώς να συμφωνήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος» προσθέτει το editorial καταλογίζοντας ευθύνες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών:

«Μεγάλο μέρος της ευθύνης βαρύνει τον γερμανό υπ. Οικ. Wolfgang Schäuble, που είναι αντίθετος στην παραχώρηση ελάφρυνσης χρέους προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε αντίθετοι είναι και πολλοί γερμανοί ψηφοφόροι που πρόκειται να προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο. Κάποιοι στην Γερμανία έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. «Στην Ελλάδα έχει δοθεί υπόσχεση για ελάφρυνση όταν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να τηρήσουμε αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο γερμανός υπ. Εξ. Sigmar Gabriel».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here