ΝΥΤ: Από μολότοφ διαδηλωτών του Γκουαϊδό η φωτιά στο φορτηγό της ανθρωπιστικής βοήθειας

H προπαγάνδα, τα fake news και η παραπληροφόρηση αποδεικνύονται βασικά όπλα της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ που την στηρίζουν, στην προσπάθεια τους να πλήξουν την κυβέρνηση Μαδούρο. Πριν μερικές μέρες, σύσσωμη η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν, μετέδωσαν το κάψιμο ενός φορτηγού που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας και την απέδωσαν φυσικά στο Μαδούρο και τους οπαδούς του. 

Ομως η πληροφορία αυτή αποδείχθηκε ψεύτικη.Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times δείχνουν ότι δεν πυρπόλησαν δυνάμεις του Μαδούρο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας, στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά μολότοφ που έριξε διαδηλωτής της αντιπολίτευσης.

Η ανάλυση των βίντεο από την εφημερίδα δείχνει ότι η φωτιά πιθανώς προκλήθηκε από τις μολότοφ που πετούσαν οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Το φλεγόμενο φιτίλι αποκολλήθηκε από το μπουκάλι και έπεσε πάνω στο φορτηγό.

Στη χώρα πάντως επικρατεί χάος, καθώς συνεχίζεται το μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της χώρας, για πέμπτη μέρα, το οποίο η κυβέρνηση Μαδούρο αποδίδει σε σαμποτάζ των Αμερικανών και της αντιπολίτευσης στη χώρα..

Ακινητοποιημένοι στο μποτιλιάρισμα ή στο σκοτάδι μέσα στα σπίτια τους. Ψάχνουν σήμα για τα κινητά τηλέφωνα, λεωφορείο, γιατί το μετρό δεν λειτουργεί και καταστήματα που να μην έχουν κατεβάσει ρολά.

Κάποιες φορές η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται αλλά μόνο για λίγες ώρες.

Στη διάρκεια του μπλακ άουτ έγιναν λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα με είδη σπιτιού. Η κυβέρνηση έκλεισε σχολεία και επιχειρήσεις.

Ο Γουαϊδό επιμένει ότι θα φέρει νέα ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here