Νύχτες Αλληλεγγύης για όλες και όλους Προσβάσιμες παραστάσεις στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συνεργασία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών με το Δήμο Χαλανδρίου που πραγματικά – όχι σχήμα λόγου – “δείχνει τον δρόμο”: της πλήρους και ισότιμης πρόσβασης στην πολιτιστική ζωή.

Όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών “στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ προστίθενται 4 ακόμα προσβάσιμες εκδηλώσεις/παραστάσεις, με στόχο όλο και περισσότεροι δημιουργοί να εμπνευστούν και να πραγματοποιούν παραστάσεις προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους.

Οι δύο από αυτές τις παραστάσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες, καθώς θα υπάρχει, εκτός από την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον και παροχή όλων των υπηρεσιών προσβασιμότητας ως προς το περιεχόμενο, ώστε να μπορούν να τις απολαύσουν ισότιμα και οι θεάτριες/θεατές με αισθητηριακές βλάβες”.

Συγκεκριμένα:
Η παράσταση «Σόλων και Κροίσος», για μικρούς και μεγάλους, με κείμενο Τίνας Αγγέλου και Νεφέλης Παπαντωνοπούλου, θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου, καθολικά προσβάσιμη, με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά και Διαγλωσσικούς στα Αγγλικά για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAPS) και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD).

Η παράσταση «ΑΡΗΣ» της Σοφίας Αδαμίδου θα παρουσιαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).

Η συναυλία σόλο του Αλκίνοου Ιωαννίδη θα παρουσιαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου, μόνο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για K(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες (CAPS).

Η θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου καθολικά προσβάσιμη, με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAPS) καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD).

*Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας πραγματοποιούνται με την επιμέλεια και την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Παράλληλα:με πρωτοβουλία της Κίνησης στο Θέατρο Ρεματιάς έχουν οριοθετηθεί μόνιμα θέσεις για ανάπηρες/ους, τους συνοδούς τους και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένους, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό). Η πρόσβαση για τους ανθρώπους με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου, όπου διατίθενται δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Στο θέατρο λειτουργεί αναπηρική τουαλέτα ενώ δημιουργήθηκαν και στο αναψυκτήριο προσβάσιμες θέσεις σε τραπέζια διαθέσιμα κατά προτεραιότητα σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Οι (θεατρόφιλοι/μουσικόφιλοι) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/χειρίστριές τους.Το πρόγραμμα της κάθε εκδήλωσης διατίθεται σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή. Ο σεβασμός προς όλους τους συμπολίτες μας αποδεικνύεται στην πράξη. Θυμόμαστε ότι οι σηματοδοτημένες θέσεις προορίζονται για αποκλειστική χρήση από ανάπηρες/ους θεατές/θεάτριες και εμποδιζόμενα πρόσωπα, οι δυο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων εξυπηρετούν αποκλειστικά ανάπηρες/ους, όπως επίσης και η αναπηρική τουαλέτα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here