Νυχτερινή επιδρομή τάγματος εφόδου ακροδεξιών στη Μυτιλήνη-Κρατούσαν ρόπαλα, έψαχναν πρόσφυγες και αλληλέγγυους-(βίντεο)-Η ΕΛ.ΑΣ που ήταν;

Εφοδο και ελέγχους στα στενά της Μυτιλήνης βγήκαν αργά χθες το βράδυ ακροδεξιοί, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, ψάχνοντας για πρόσφυγες και αλληλέγγυους καθώς τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη Λέσβο ήταν έκρυθμη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα φασιστειδών, που με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα, κυκλοφορούσαν χθες στο χωριό της Μόριας και έκαναν ελέγχους σε σπίτια και μαγαζιά για ξένους εθελοντές και εργαζόμενους σε ΜΚΟ.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει η ΕΦ.ΣΥΝ αλλά και ο ιστότοπος Στο Νησί, ομάδα ακροδεξιών, κινείται στην παλιά αγορά, καθώς περνά έξω από καφέ στο οποίο βρίσκονταν -μεταξύ άλλων – άτομα που είχαν συμμετάσχει νωρίτερα στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα περίπου 20 νεαρών επιτέθηκε και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών και φοιτητικών οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Έπειτα από τρεις ημέρες έντασης, τα πνεύματα είναι ήρεμα σήμερα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη της περιφερειακής αρχής και «τη ρητορική μίσους που εκπέμπουν» υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη «ως τάγματα εφόδου ομάδες ακροδεξιών κινούνται ανεξέλεγκτα στην πόλη, με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής όλα αυτά να σταματήσουν αμέσως». Και υπογράμμισε πως «επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here