Ντράγκι-Γέλεν κατά της απορρύθμισης Τραμπ στην οικονομία

Οι δύο πιο ισχυροί τραπεζίτες του κόσμου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και της αμερικανικής FED Τζάνετ Γέλεν, εξαπέλυσαν συντονισμένα «πυρά» κατά της προσπάθειας του αμερικανού προέδρου να απορρυθμίσει το του κανονιστικό πλαίσιο που διέπει το χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά την κρίση του 2008.

Από το βήμα του Τζάκσον Χολ, οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες τάχθηκαν εναντίον της άρσης των αυστηρών χρηματοπιστωτικών κανονισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την παγκόσμια κρίση του 2008.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ευρεία άμυνα που έχουμε θεσπίσει μετά την κατάρρευση των αγορών το 2008» δήλωσε χαρακτηριστικά, η Τζάνετ Γέλεν.

«Οι δηλώσεις των δύο τραπεζιτών συνιστούν μία ευθεία βολή προς όσους επιδιώκουν την απορρύθμιση του συστήματος» σχολίασε ο Μίκαελ Γκάπεν, οικονομολόγος της Barclays Capital.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι οι αυστηροί κανονισμοί θέτουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δεσμευτεί για την κατάργηση μέρους των κανονισμών που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Βέβαια, προς το παρόν, δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομοθετική πράξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here