Ντομπρόβσκις-Κατρούγκαλος: Παραγωγική η συζήτηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει την αγορά εργασίας και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι οι τρείς άξονες στους οποίους περιστράφηκε η συζήτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο.

«Για παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση» μίλησε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας την προθυμία της Κομισιόν για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της απασχόλησης.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για «να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, σημείωσε πως η μεταξύ τους συζήτηση κινήθηκε σε τρεις άξονες, τις εργασιακές σχέσεις, τις συντάξεις και το ελάχιστο εγγυημένο εισοδημα.

Αναλυτικά, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, «διεμήνυσα στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μετά την απορρύθμιση που βιώνουμε την τελευταία 5ετία, γι’ αυτό το λόγο θα δημιουργηθεί μία επιτροπή απασχόλησης που θα επιτηρεί τις διαπραγματεύσεις».

Όσον αφορά στις συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «έχουμε προτείνει συνολική αναθεώρηση του συστήματος», ενώ σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, ο ίδιος είπε πως επισήμανε στον κ. Ντομπρόβσκις τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο χρηματοδότησης και ζήτησε να εξασφαλιστεί για όλους αποτελεσματική βοήθεια.

«Δεσμευτηκαμε ότι θα παραμείνουμε σε συνεχή επαφή γιατί και οι δύο πλευρές θέλουμε να τελειώσει γρήγορα αυτή η διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος καταλήγοντας και δώρισε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ένα αναμνηστικό από «τα ελλυηνικά μουσεία» όπως είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here