Ντομπρόβσκις: Σημασία έχει η ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σημασία έχει η ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υπέγραψε εξ ονόματος της Κομισιόν τη νέα δανειακή σύμβαση για την τριετή στήριξη της Ελλάδας. «Έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να διασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις «με τη στήριξη του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αμοιβαία καλή πίστη, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, οι οποίες αποτελούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και πάλι η ελληνική οικονομία».

Στην ανακοίνωσή της για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης με την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα μπορέσει να καταβάλει έως και 86 δισ. ευρώ σε δάνεια κατά τα επόμενα τρία έτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση θεμελιωδών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, όπως προσδιορίζονται στο Μνημόνιο.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε: «Η σύναψη της συμφωνίας γι’ αυτό το πρόγραμμα είναι σπουδαίο νέο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη ανάπτυξη, σταθερότητα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Συνδυάζοντας την αλληλεγγύη και την ευθύνη, η Ελλάδα, τα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ και οι θεσμοί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, με βάση τις μεταρρυθμίσεις, τη δικαιοσύνη και την κοινή εμπιστοσύνη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here