Ντίνα Αδαμοπούλου: Δημοπρασία όπλων στην Υδρα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο  Ύδρα 21 και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) διοργανώνουν δημοπρασία συλλεκτικών όπλων της περιόδου του Αγώνα του 1821 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους.Τη δημοπρασία θα διεξάγει αφιλοκερδώς ο οίκος δημοπρασιών «ΒΕΡΓΟΣ» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) – Λιμάνι Ύδρας Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, στις 19:00
Εξέταση Αντικειμένων: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, 3-4 Αυγούστου 2017, 10:00-14:00. Μιλάμε με τη διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου. 
-Απο που προέρχονται τα υπό δημοπράτηση αντικείμενα; 
Από την προσωπική Συλλογή του Γιάννη Στεφανή και θα διατεθούν προς πώληση με σκοπό να καλύψουν ζωτικές ανάγκες του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας (I.A.M.Y.) καθώς και για να ενισχύσουν οικονομικά το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21.
-Τι περιλαμβάνει; 

 

Η Συλλογή του Γιάννη Στεφανή περιλαμβάνει εξαίσια δείγματα βαλκανικών όπλων, κυρίως του 18ου και 19ου αιώνα, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Με την πάροδο του χρόνου τα όπλα αυτά έχουν απομακρυνθεί από την αρχική τους χρήση και μπορούμε σήμερα να τα θαυμάσουμε ως περίτεχνα αντικείμενα διαβαλκανικής συνεργασίας.

-Το Ύδρα 21; 
Ιδρύθηκε  τον Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που επιθυμούν την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού μέσω του ποιοτικού τουρισμού και πολιτιστικών δράσεων με στόχο να καταστήσουν την Ύδρα ανοικτό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιδίωξη του σωματείου είναι η συνεργασία με τους κατοίκους της Ύδρας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και την ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας.
-Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, (Ι.Α.Μ.Υ.);
Ιδρύθηκε το 1918 και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Στο Ι.Α.Μ.Υ. λειτουργούν τρία τμήματα: Αρχείο, Μουσείο και Βιβλιοθήκη, τα οποία σε καθημερινή βάση φιλοξενούν ιστορικούς-ερευνητές και ένα ευρύ κοινό επισκεπτών. Εκτός των μόνιμων επιστημονικών, αρχειακών και μουσειακών του ενασχολήσεων, το Ι.Α.Μ.Υ. αποτελεί σήμερα και μία ολοζώντανη κυψέλη συνεχούς πολιτιστικής δραστηριότητας αφού στους χώρους του διοργανώνονται σε ετήσια βάση ποιοτικές πολιτιστικές δραστηριότητες με τον γενικό τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ύδρας». Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εικαστικές εκθέσεις σημαντικών καλλιτεχνών, αρχειακές και αρχαιολογικές εκθέσεις, συνέδρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το Ι.Α.Μ.Υ. είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την προώθηση και την προβολή του πολιτισμού της χώρας μας και μία αληθινή «ανάσα» πολιτισμού για το ιστορικό νησί της Ύδρας, διαδραματίζοντας έναν καθοριστικό και δημιουργικό ρόλο στην κοινωνική πραγματικότητα του νησιού.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here