Ντιμιτρόφ: Σκεφτήκαμε τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές

«Ξοδέψαμε πολιτικό κεφάλαιο για αυτη τη συμφωνία και ευγνωμονώ τον Αλέξη Τσίπρα που τόλμησε. Σκεφτήκαμε τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές», είπε κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Χαριτολόγησε επιπλέον, ότι όταν επισκέφθηκε το ναό του Απόλλωνα με το Μαντείο των Δελφών είχε όραμα για ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες

«Επιλέξαμε το δύσκολο μονοπάτι, γιατί το πιο εύκολο ήταν να μην αγγίξουμε το πρόβλημα, όπως εξάλλου έκαναν πολλοί πολιτικοί και στις δύο χώρες. Ξοδέψαμε πολιτικό κεφάλαιο για να κάνουμε κάτι ώστε να χτιστεί μία φιλία. Υπό τη ηγεσία του Αλέξη και του Ζόραν τα καταφέραμε. Σκεφτήκαμε μακροπρόθεσμα και τι θα κέρδιζαν οι λαοί μας. Δεν κοιτάξαμε την πολιτική νίκη της στιγμής. Σκεφτήκαμε τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

«Αναλωθήκαμε τόσο πολύ στο όνομα και τα παράγωγα και αφήσαμε λίγο στο περιθώριο το οικονομικο σκέλος», είπε εν συνεχεία, περνώντας στα οικονομικά ζητήματα. «Πρέπει να συνεργαστούμε ακόμα καλύτερα. Καλωσορίζουμε την πρώτη επίσκεψη στη χώρα μας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά προκειμένου να ξεκινήσει συνεργασία στο μέτωπο των τηλεπικοινωνιών. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος μας με συναλλαγές 1 δισ ευρώ. Έλληνες επιχειρηματίες έρχονται και αναζητούν ευκαιρίες. Επίσης δρομολογούμε συνεργασία στην ασφάλεια που μέχρι τώρα ήταν κάτι το αδιανόητο. Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό Τσίπρα που τόλμησε»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here