Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε την μακεδονική γλώσσα

Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans.

Ο Σκοπιανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλύπτει τα περισσότερα «ευαίσθητα ζητήματα», όπως το είδος της γλώσσας και της εθνικότητας.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το «τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα».

Ο Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε επίσης, και στις δυσκολίες του συμβιβασμού, εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολος για καμία από τις δύο πλευρές. «Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική και τις ενστάσεις ορισμένων κρατών – μελών της Ε.Ε., κατέστησε αναγκαία την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έκανε λόγο για «μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας τον Ιούνιο του 2019».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here