Ντεμιρτάς σε Ρήγα: Δεν θα κάμψουν την θέληση μας για ειρήνη-δημοκρατία

Τηλεφωνική επικοινωνία με συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για να εκφράσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο από τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα δεκάδων αθώων πολιτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του HDP, που διαδήλωναν για την ειρήνη, είχε ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας. 

Ο κ. Ρήγας μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα  που δίνεται στην Τουρκία για ειρήνη και δημοκρατία και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό. Το ίδιο ζήτημα είχε θέσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Τέλος, ο Πάνος Ρήγας ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή τύχη στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς απάντησε πως η βομβιστική επίθεση στρεφόταν ενάντια σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για ειρήνη και δημοκρατία στην Τουρκία. Η ενότητα των αγωνιστών και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση πως όσες επιθέσεις και να γίνουν δεν θα κάμψουν τη θέληση των πολιτών για ειρήνη.

Ο κ. Ντεμιρτάς ευχαρίστησε τέλος εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων και των μελών του HDP, τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπαράστασή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here