Ντεμιρτάς: Κράτος μαφίας και δολοφόνων- Καταδίκη και από το CHP

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-A.P

Την έντονη αγανάκτηση του για το δολοφονικό μακελειό μιας ειρηνικής διαδήλωσης εξέφρασε ο αρχηγός του φιλοκουρδικό HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς, λέγοντας ότι «είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα κράτος μαφία και δολοφόνο», ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του αντιπολιτευόμενου κόμματος  CHP.

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

Ο κ. Ντεμιρτάς έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες» ενώ ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν της αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here