Ντε Γκίντος: Δεν διεκδικώ την προεδρία του Eurogroup

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να διαδέχεται τον Γερούν Ντάισεμπλουμ στην ηγεσία του Eurogroup έβαλε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος.

«Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τις τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου.

Υπενθυμίζεται ότι την προσηγούμενη εβδομάδα ο Γερούν Ντάισεμπλουμ δήλωσε ότι οι Έλληνες κι όχι μόνο, έφαγαν τα λεφτά τους σε γυναίκες και ποτά, ξασηκώνοντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και αιτημάτων για παραίτηση του.

Μετά τις αποδοκιμασίες, ο Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι «λυπάται», αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν ο κύριος αντίπαλος του Ντάισελμπλουμ το 2015, στο τέλος της πρώτης θητείας του, η οποία ανανεώθηκε.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι «ατυχείς», επανέλαβε σήμερα ο ντε Γκίντος, σημειώνοντας ωστόσο μια «αλλαγή τόνου» εκ μέρους του συναδέλφου του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here