Ντάισελμπλουμ: Λίγες πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος

Απαισιόδοξος  για την πιθανότητα  προόδου  μετά το διάγγελμα του  Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε  ο υπουργός  Οικονομικών  και πρόεδρος του Eurogroup  σύμφωνα με το Reuters .

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι  «πλέον υπάρχουν λίγες πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος». Τα ξημερώματα της Τετάρτης,  μιλώντας στο CNN ο κ. Νταισελμπλούμ είχε επιμείνει ότι  «πρέπει να υπάρξει αλλαγή της πολιτικής στάσης της Αθήνας για να αρθεί το αδιέξοδο».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ενδιαφέρεται να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά ότι δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον που δεν ζητά βοήθεια και δεν επιθυμεί να βοηθηθεί. Ο Ντόναλντ Τουσκ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» . Με το μήνυμά του, ο κ. Τουσκ ουσιαστικά ενστερνίζεται επίσημα τη γραμμή της Άνγκελα Μέρκελ και του Ματέο Ρέντσι, πως οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν μόνο μετά το δημοψήφισμα.

Διαφορετική γραμμή έχει πάντως υιοθετήσει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος νωρίτερα τόνισε πως » χρειάζεται συμφωνία εδώ και τώρα «.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here