Ντάισελμπλουμ: Επιτυχημένη η ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο

ΦΩΤΟ:  ΕUROKINISSI

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάσειλμπλουμ την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή και την έγκριση της συμφωνίας.

Αν και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup είπε ότι οι συνομιλίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποδείχθηκαν «πιο εποικοδομητικές».

Ο Ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε ότι αν η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα, τότε το πρόγραμμα γρήγορα θα σταματήσει. Σημείωσε πως θα υπάρξει έλεγχος τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να διαπιστωθεί αν η Αθήνα τηρεί τις υποσχέσεις της.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph  ο Ντάισελμπλουμ έστειλε επιστολή στην Ολλανδική Βουλή σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή συμφωνία.  Αναφέρει ακόμη ότι η δέσμευση της Αθήνας σε έναν μακροσκελή κατάλογο με προαπαιτούμενα αρκεί για να εξασφαλίσει μια πρώτη δόση διάσωσης, η οποίο σύμφωνα με την «Telegraph” εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 25 δισ. ευρώ.

Οπως μεταδίδει ο ξένος Τύπος ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε σήμερα Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με θέμα την προετοιμασία του σημερινού Eurogroup.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here