Ντάισελμπλουμ: Δεν προλαβαίνουμε το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για συμφωνία

Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για το προσεχές Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος επιχείρησε ωστόσο να μετριάσει τις ανησυχίες από την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί μια «οξεία κρίση» (acute crisis).

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι παραμένει ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Το ίδιο άλλωστε υποστήριξε και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και ορόσημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Αν σας προσδιορίσω τον χρόνο, αυτό μελλοντικά θα μου δένει τα χέρια» στη διαπραγμάτευση είπε χαρακτηριστικά ο Ευ.Τσακαλώτος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup θα υπάρξει ενημέρωση για την εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα με εστίαση στα σχέδια για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here