Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση ακυρώνει στη πράξη κάθε σοβαρή επένδυση

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM ότι «ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια» στέλνοντας «ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα» προς τους επενδυτές». 

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «παραδοσιακά εξαιρετικές» τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και χαιρέτισε την προοπτική να έρθουν γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα «υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική πλευρά το εννοεί».

Δυστυχώς, τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, «έχουμε μια κατάσταση αρκετά δύσκολη σ’ αυτή τη χώρα σε επίπεδο ρητορικής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ανάγκη να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις, το οποίο είναι ένα βήμα θετικό, σε επίπεδο πράξεων, όμως, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακυρώσουμε τις επενδύσεις αυτές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή προσπάθεια επενδυτική που γίνεται και αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για όποιον επενδυτή θέλει να έρθει στην Ελλάδα» και έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά πως «όταν έχεις έναν υπουργό του Περιβάλλοντος, ο οποίος λέει ότι ‘εγώ δεν θεωρώ το Ελληνικό καλή επένδυση’, το μήνυμα στη γραφειοκρατία πάει».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «κάθε επένδυση που γίνεται, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο τη δέχεται αλλά και την υπερθεματίζει» αλλά «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Ερωτηθείσα πώς θα μπορέσει να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία τις δεσμεύσεις της για δημιουργία ενός ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος για τους επενδυτές δεδομένων των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως «υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε» και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από τη Νέα Δημοκρατία, τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις κ.ά. και μάλιστα, όπως είπε, «υπό χειρότερες και πιο δύσκολες συνθήκες».

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here