Ν. Παππάς: Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται για πολύ με κυβέρνηση μειοψηφίας

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, διατηρώντας κατ’αυτό τον τρόπο ενεργό στο πολιτικό προσκήνιο το ενδεχόμενο εκλογών και προσθέτει ότι χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο κ. Παππάς αναγνωρίζει το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει, σε τρεις ψηφοφορίες.

Ο ίδιος αξιολογώντας τη σημασία της διαφορετικής ψήφου στην παρούσα συγκυρία τονίζει ότι αυτή «δεν αφορά δευτερεύοντα θέματα αλλά το πλαίσιο της συμφωνίας, το οποίο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να αποσπάσει».  Η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι οριακή στιγμή, υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας. Θεωρεί μάλιστα ότι η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για τα σενάρια περί εκλογών αναφέρει ότι «είναι λογικό να ανακυκλώνονται, όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες».

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση εκλογών θα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα στα ψηφοδέλτια, ο κ. Παππάς απαντά: «Αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε για να εξασφαλιστούν η απολεσθείσα σταθερότητα και η πλειοψηφία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here