Νουαγιέ στη Le Monde: «Ένεση κεφαλαίου» στις ελληνικές τράπεζες πριν το φθινόπωρο

Μια πρώτη «ένεση κεφαλαίου» στις ελληνικής τράπεζες με σκοπό να τις σταθεροποιήσει πριν τα τεστ που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το φθινόπωρο για να προσδιορίσει τις ακριβείς ανάγκες «θα ήταν επιθυμητή», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του  στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η πρώτη δόση «του νέου σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης στο πλαίσιο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου» πρέπει να δοθεί «αμέσως μετά την υπογραφή του σχεδίου στήριξης» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της «που αναμένεται στις 11 Αυγούστου».

«Είναι επείγουσα ανάγκη να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι καταθέσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ζητηθεί η συνεισφορά των καταθετών, όπως έγινε στην Κύπρο το 2013, δήλωσε ότι πρόκειται «για μια από τις πτυχές που πρέπει να αποσαφηνιστεί όσο συντομότερα γίνεται, εάν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι «ενάντια στην ιδέα του να προσφύγει κανείς στους μεγάλους Έλληνες καταθέτες, επειδή σήμερα στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Αυτό θα κατέστρεφε τα παραγωγικά μέσα της χώρας» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η θέση του είναι «ευρέως αποδεκτή στο συμβούλιο των διοικητών» της ΕΚΤ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here