Νοβότνι: Χρηματοδότηση-γέφυρα από ΕΚΤ ως την συμφωνία

Χρηματοδότηση – γέφυρα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έως ότου οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας προτείνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Αυστριακός τραπεζίτης, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF, δήλωσε πως έως ότου οριστικοποιηθούν οι όροι του τρίτου προγράμματος βοήθειας, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής μίας έκτακτης χρηματοδότησης, η οποία θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς το νέο δάνειο.

Όσον αφορά τις τράπεζες, εξήγησε ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως να καθίσταται επαρκής για όλη την εβδομάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ΕΚΤ δεν θα δύναται να παράσχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο ίδιος τόνισε τέλος ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here