Novartis: Ο Πολάκης για τον πρώην σύμβουλο υπουργών που έφτιαξε εταιρεία με τη σύζυγό του τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης έκανε δύο αναρτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis και συγκεκριμένα για τον  «προστατευόμενο μάρτυρα» που πήγε να «την κάνει» οικογενειακώς για Ισπανία και του αφαιρέθηκε το διαβατηριο  και του ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία.

Αναφέρεται στον πρώην διοικητή νοσοκομείων και σύμβουλο τριών υπουργών υγείας (μεταξύ των οποιων και ο Λοβέρδος) Νικο Μανιαδάκη, ο οποίος δεν συνέβαλε τελικά και πολύ στην διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και ο οποιος φέρεται εμπλεκόμενος και ο ίδιος σε διακινηση χρηματων.

Ο Μανιαδάκης είχε παντρευτεί προ ετών την τραγουδίστρια Χριστινα Φαρμακη με την οποία συνέστησε ιατρικη εταιρεία. Οπως αποκάλυψε μεταξύ άλλων  το Hot Doc,  ο Μανιδαδάκης και η Φαρμάκη συνέστησαν εταιρεία με διαχειρίστρια εκείνην. Η εταιρεία εισέπραττε ποσά από φαρμακοβιομηχανίες «για διάφορες μελέτες» οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μανιαδάκη, ουδέποτε  γνωστοποιήθηκαν στους ερευνητές δημοσιογράφους που τις ζήτησαν ώστε να καταλάβουν για ποιες ακριβως έρευνες έπαιρνε χρήματα η εταιρεία αυτή.  Δηλαδή ο διαπραγματευτής του δημοσίου με τις εταιρείες φαρμάκου εισέπραττε ταυτοχρονα χρήματα από τις εταιρείες αυτές, κάτι που δεν αποτελούσε μόνο θέμα ηθικής και σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά και ίσως ποινικο ζήτημα.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ και η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο Πολακης έκανε τις εξης δυο αναρτήσεις:

«Αντιγράφω απο Άντα Ψαρά (ΕΦ Συν) και ΠΡΟΣΘΕΤΩ:
Αυτο που εγινε χθες με το Μανιαδακη ηταν μονο η αρχή !
Κανένα παρακράτος , καμια «αργοπορία» ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τη διερεύνηση και τιμωρία αυτών που ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ τη χώρα και τωρα τολμάνε να κουνάνε το δάκτυλο , να απειλούν με μηνύσεις και να θέλουν οι «άριστοι της λαμογιάς» να ξανακυβερνήσουν!!!
Απο αυριο στοιχεία με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ,ονόματα και διευθύνσεις ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ……
Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στους αργούς ρυθμούς και στις υπόγειες κινήσεις των μηχανισμών της διαφθοράς!!!
Υ.Γ.Περιμενω με αγωνία να καταθέσει μήνυση το ακροδεξιο γκρουπουσκουλο εναντίον του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νικου Μανιαδακη τωρα που αποκαλύφθηκε και εγινε κατηγορούμενος , οπως απειλούσε πως θα κανει με τσιρίδες και κραυγές στα βοθροκαναλα που τον φιλοξενούσαν !!!
Γιατι αργείς Γεωργιάδη;;;;;

Άντα Ψαρρά (efsyn.gr)
ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ?

Ο προστατευόμενος μάρτυρας -στο σκάνδαλο Novartis- ηταν ο δικός τους άνθρωπος, ο «κολλητός». Και πήγε να την κοπανήσει…

Ενδιαφέρον θα έχουν τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες οι αντιδράσεις όσων έγραφαν, δήλωναν αλλά και απειλούσαν ευθέως εκείνους που μέσα στο Μαξίμου… δήθεν συνωμοτούσαν προκειμένου να στηθούν σκευωρίες εναντίον πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis.

Τα πιο σφοδρά βέλη μάλιστα εκτοξεύτηκαν από τους κ.κ. Σαμαρά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη κλπ. κατά των προστατευόμενων μαρτύρων τους οποίους κατηγορούσαν ότι ήταν στημένοι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο δικός τους άνθρωπος, ο «κολλητός», ο πρώην υπουργικός σύμβουλος, φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που κατέθεσαν ως προστατευόμενοι μάρτυρες τί θα πουν άραγε τα «θύματα» της σκευωρίας και τα μιντιακά φερέφωνα τους;

Τώρα που με συντονισμένες ενέργειες και υπό την επίβλεψη ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού πιάστηκε ο κύριος καθηγητής να προσπαθεί κοινώς να την κοπανήσει α λα Χριστοφοράκο, τί θα πουν άραγε όλοι εκείνοι που απειλούσαν με μηνύσεις και φυλακή τους «κουκουλοφόρους»;

Ολοι εκείνοι που τριγυρνούν μέχρι και σήμερα στα φιλικά τους ΜΜΕ διαλαλώντας ότι το σκάνδαλο της φαρμακευτικής που στοίχισε 23 δισ. στο δημόσιο είναι μία σκευωρία τί θα υποστηρίξουν για τον δικό τους άνθρωπο που προσπάθησε να διαφύγει;

Κακά τα ψέμματα όσο καθυστερεί η κύρια ανάκριση, όσο δεν έχουν ακόμα κληθεί για καταθέσεις ή και ανακρίσεις τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας και όλοι όσοι φέρονται να γνωρίζουν ή να έχουν διαπράξει βαριά αδικήματα θα υπάρχει διαρκώς ο κίνδυνος να διαφύγουν όπως διέφυγαν τόσοι και τόσοι άλλοι στο παρελθόν και κυρίως όπως διέφυγαν σε παραδείσους τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Μόνο αν προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση θα είναι εφικτό να διαχωριστούν οι ένοχοι από τους αθώους και να αποκατασταθεί ένα ελάχιστο αίσθημα δικαίου στους πολίτες.

Άντα Ψαρρά (efsyn.gr)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κοντινό πλάνο

Η δεύτερη αναρτηση

ως «μέσον μεταφοράς» ουσιαστικά αναφέρεται ο Μανιαδάκης και ως προορισμός το υπουργείο Υγειας και το Μαξιμου (τότε)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here