Νοτοπούλου κατά Ζέρβα: Αρνητική η επιλογή Φωτόπουλου

Επίθεση στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,  πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, εξαπολύει η Κ. Νοτοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού Θεσσαλονίκη Μαζί».  Αιτία η επιλογή του να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης τον μέχρι σήμερα δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο, που έχει εκφράσει απόψεις κατά των προσφύγων.

Προτού καν αναλάβει η νέα διοίκηση σπεύδει να εξοφλήσει τα γραμμάτια στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει: «δεν έχει καμία σχέση η πολιτεία του κ. Φωτόπουλου με το «φιλελεύθερο και ακομμάτιστο» προεκλογικό προφίλ του κ. Ζέρβα ή με τις προσδοκίες των πολιτών για συνέχεια της προοδευτικής πορείας του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Συνεχίζοντας η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», αναφέρει ο επιλαχών γενικός γραμματέας δεν έχει καμία σχέση με την καινοτομία, την ανακύκλωση, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ψηφιακή πόλη.

«Ο κύριος Φωτόπουλος δεν υπήρξε καλός Δήμαρχος. Επί των ημερών του το χρέος του Δήμου Δέλτα στην ΕΥΑΘ έφτασε τα 12 εκατομμύρια» τονίζει η κ. Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο μάλιστα για γνωστή αδιαφορία του για τους Ρομά, ενώ σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν οι Δήμοι να συμβάλλουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Φωτόπουλος και η Διοίκησή του αρνήθηκαν την υποδοχή και την φιλοξενία των προσφύγων, στον αντίποδα της φιλοξενίας που επέδειξαν οι Θεσσαλονικείς εθελοντικά με περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των προσφύγων με δομές».

«Ο ορισμός του προσώπου του κ. Φωτόπουλου στη νευραλγική αυτή θέση προσδίδει αρνητικό πρόσημο για το μέλλον της πόλης μας. Επιστροφή στο παρελθόν κ. Ζέρβα; Η παράταξη μας «Θεσσαλονίκη Μαζί» και εγώ προσωπικά θα πιέζουμε στην κατεύθυνση της προόδου», καταλήγει στη δήλωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με ανακοίνωσή του το ενωτικό ψηφοδέλτιο, ζητά από τον κ. Ζέρβα να ανακαλέσει την απόφασή του διότι ο κ. Φωτόπουλος είναι πολιτευτής της Ν.Δ. και απερχόμενος δήμαρχος, επιπλέον όμως «κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Δέλτα συστρατεύτηκε πολιτικά με την Ακροδεξιά και εξαπέλυε σε κάθε ευκαιρία ρατσιστική ρητορική κατά των προσφύγων και των μεταναστών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here